Η Αυστρία απελαύνει ιμάμηδες και κλείνει επτά τεμένη

Η Αυστρία απελαύνει ιμάμηδες και κλείνει επτά τεμένη Facebook Twitter
3

Η Αυστρία θα κλείσει τεμένη και θα απελάσει ιμάμηδες, όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς. 

Ειδικότερα, ο Κουρτς είπε πως θα απελαθούν πολλοί ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσουν επτά τεμένη, προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Οι παράλληλες κοινωνίες, το πολιτικό ισλάμ και η ριζοσπαστικοποίηση δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.

Ο Κουρτς διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιέννης, το οποίο συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα από το κεντροαριστερό περιοδικό Falter και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους Αυστριακούς πολιτικούς.

Στις φωτογραφίες φαίνονται νεαρά αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών. Σε μια άλλη φωτογραφία κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία.

Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet). H Atib είχε χαρακτηρίσει την αναπαράσταση «ιδιαίτερα λυπηρή».

Στην Αυστρία διαμένου περίπου 600.000 μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

Όταν ήταν υπουργός αρμόδιος για την ενσωμάτωση ο Κουρτς επέβλεψε το 2015 την υιοθέτηση ενός αυστηρού «νόμου για το Ισλάμ», ο οποίος απαγορεύει τη χρηματοδότηση από το εξωτερικών θρησκευτικών ομάδων και απαιτεί από τις μουσουλμανικές ενώσεις «να έχουν μια θεμελιωδώς θετική άποψη απέναντι στο αυστριακό κράτος και την κοινωνία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια