Γιατροί στον Καναδά αρνούνται αυξήσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων και ζητούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας

Γιατροί στον Καναδά αρνούνται αυξήσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων και ζητούν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας Facebook Twitter
2

Περίπου 800 γιατροί και φοιτητές από την καναδική επαρχία του Κεμπέκ έχουν υπογράψει μία ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν να μην λάβουν τις αυξήσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων που τους υποσχέθηκε η επαρχιακή κυβέρνηση, και τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε άλλους τομείς του συστήματος υγείας.

«Εμείς, οι γιατροί του Κεμπέκ, ζητάμε να ακυρωθούν οι εξαγγελθείσες αυξήσεις στους γιατρούς και οι πόροι αυτοί να διατεθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή που συντάχθηκε τον περασμένο μήνα από την οργάνωση «Médecins québécois pour le régime public», μία ομάδα γιατρών και φοιτητών ιατρικής που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η επιστολή επισημαίνει ακόμη ότι οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις που έχουν διαπραγματευτεί οι επαγγελματικές ενώσεις των γιατρών είναι «σοκαριστικές», αν αναλογιστεί κανείς τις «δρακόντειες περικοπές» σε νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό, οι οποίες έχουν με τη σειρά τους οδηγήσει σε μία εκτεταμένη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

«Το μοναδικό πράγμα που μοιάζει να έχει ανοσία στις περικοπές είναι ο μισθός μας», προσθέτουν οι γιατροί στην επιστολή.

Μέχρι στιγμής, το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει 789 υπογραφές από γιατρούς, ειδικευόμενους και φοιτητές, ενώ έχει τραβήξει την προσοχή από όλον τον κόσμο.

«Υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς των γιατρών, αλλά δεν υπάρχουν για όσες και όσους φροντίζουν τους ασθενείς;» αναρωτιόταν στα τέλη του περασμένου μήνα η Nancy Bédard, πρόεδρος της διεπαγγελματικής ομοσπονδίας υγείας του Κεμπέκ, η οποία και αυτή με τη σειρά της καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού και υλικών πόρων από τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Gaetan Barrette, αφού πρώτα δήλωσε ότι οι συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία προβληματίζουν την τοπική κυβέρνηση, δήλωσε ότι θα αποδεχτεί το αίτημα των γιατρών αν συμφωνήσουν μεταξύ τους. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι γιατροί που επιθυμούν κάτι τέτοιο αποτελούν μία μικρή μειοψηφία.

Με πληροφορίες από Guardian και CNN

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η διαφορά μεταξύ ημών και αυτών στους οποίους θεωρητικά θέλουμε να ομοιάσουμε. Όταν σε νοιάζει να βελτιωθεί η κοινωνία και όχι μόνο να καβατζώσεις το τομαράκι σου.