Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων στο Αφρίν κατέστρεψαν αρχαίο ναό - ΒΙΝΤΕΟ

Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων στο Αφρίν κατέστρεψαν αρχαίο ναό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε και χθες αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Αφρίν της β. Συρίας στοχεύοντας σε διάφορες τοποθεσίες που τελούν υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Μεταξύ των στόχων φέρεται όμως να ήταν και ο αρχαίος ναός της πόλης Αιν Ντάρα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Αφρίν.

Ο ναός στην Αϊν Ντάρα, ο οποίος χρονολογείται από το 1300 π.Χ, εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο και φωτογραφίες να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ οι μαρτυρίες από την περιοχή αναφέρουν πως ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε επανειλημμένα την περιοχή.

Παρακάτω είναι είναι το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει τις ζημιές αεροπορικών επιθέσεων από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων στο Αφρίν κατέστρεψαν αρχαίο ναό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Οι βομβαρδισμοί των Τούρκων στο Αφρίν κατέστρεψαν αρχαίο ναό - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Η επιχείρηση της Άγκυρας στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατοκαι ονομάστηκε "Κλάδος Ελαίας".

Δεκάδες μαχητές και περισσότεροι από 24 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 343 Κούρδους αντάρτες από την έναρξη της επιχείρησης.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM