Η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα

Η Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
4

Η απόφαση για τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα θα υπονομεύσει πλήρως τη δημοκρατική, συνταγματική τάξη στη χώρα αυτή, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ως νόμιμα τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η πιθανότητα να επιβληθούν νέες οικονομικών κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας είναι υπό εξέταση.

«Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα καταπατά τη δική της συνταγματική τάξη και η διεθνής κοινότητα δηλώνει ότι αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μέρες η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε στην πρόταση για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο ηγέτης της χώρας Νικολάς Μαδούρο αναμένεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM