Τσεχία: Η ΕΕ να μην μας πιέζει να δεχθούμε πρόσφυγες γιατί θα «ανέβουν» οι ακροδεξιοί

Τσεχία: Η ΕΕ να μην μας πιέζει να δεχθούμε πρόσφυγες γιατί θα «ανέβουν» οι ακροδεξιοί Facebook Twitter
sooc
1

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία και μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να πιέζει την Πράγα να δεχθεί την μετεγκατάσταση προσφύγων, διότι αυτό μπορεί να ενισχύσει τα ακραία κόμματα.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη να παραπέμψει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων.


Ο Μπάμπις, η κυβέρνηση του οποίου αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, επανέλαβε τη στάση της χώρας του στο θέμα των προσφύγων.


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποσύρει την προσφυγή ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να διαπραγματευτούμε για το θέμα και να προσφέρουμε εναλλακτικές, όπως η φύλαξη των συνόρων ή η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες.

Αλλά δεν θέλουμε πρόσφυγες», τόνισε ο Μπάμπις σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Pravo.
Ο Μπάμπις θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το προσφυγικό.


Οι Τσέχοι έχουν αρνηθεί τη μετεγκατάσταση στη χώρα τους αιτούντων άσυλο, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη έχουν μειωθεί.


Σύμφωνα με τον Μπάμπις, αν η ΕΕ συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Τσεχία, θα ενισχύσει τα ακραία στοιχεία.

«Η ΕΕ πρέπει να κατανοήσει ότι, αν δεν ακούσει τις προτάσεις μας, τότε η επιρροή των ακραίων κομμάτων όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ή το τσέχικο SPD, η στρατηγική των οποίων είναι ουσιαστικά να καταστρέψουν την ΕΕ, θα ενισχυθούν», προειδοποίησε.

Με πληροφορίες από Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στόχος της Ευρώπης ειναι να καταπολεμηθεί η ακροδεξιά που εχει ανεβασει τα ποσοστά της. Η Δυτική Ευρώπη εχει δειξει ενα καλοδεχούμενο προφιλ για τους πρόσφυγες αντίθετα με την Ανατολική που κυριαρχεί ο φασισμός (Ρωσια,Ουκρανία,Πολωνία).Η Τσεχία επισημαίνει σωστα τον κινδυνο αλλα το σωστο ειναι μια δικαια κατανομή προσφύγων σ ολες τις χωρες.Τοσο απλο !!!Ολοι ανθρώποι είμαστε.