Στα 23 του ο Μαουρίτσιο παντρεύτηκε την 91χρονη Γιολάντα. Μετά εκείνη πέθανε και τώρα αυτός διεκδικεί τη σύνταξή της

Στα 23 του ο Μαουρίτσιο παντρεύτηκε την 91χρονη Γιολάντα. Μετά εκείνη πέθανε και τώρα αυτός διεκδικεί τη σύνταξή της Facebook Twitter
1

Ο Mauricio Ossola ήταν 23 ετών όταν παντρεύτηκε την Yolanda Torres το 2015. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ καθώς πριν από ένα χρόνο έμεινε χήρος. Τώρα διεκδικεί τη σύνταξη χηρείας που κανονικά δικαιούται, αλλά οι αρχές της Αργεντινής αρνούνται να του τη δώσουν.

Η 91χρονη Yolanda ήταν συνταξιούχος δασκάλα και παντρεύτηκε τον νεαρό σε μια πολύ λιτή τελετή το 2015. Σημειώνεται πως ήταν και μακρινή θεία του.

Αλλά μετά το θάνατο της Torres πέρυσι, το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο αρνήθηκε να καταβάλει στον νεαρό Ossola σύνταξη χηρείας, υποστηρίζοντας ότι το ζευγάρι δεν ήταν νόμιμα παντρεμένο.

«Μου άρεσε η Yolanda με τον πιο αγνό τρόπο που μπορείς να αγαπάς κάποιον και αυτό το συναίσθημα, μαζί με τον πόνο που μου προκάλεσε η απώλεια, θα είναι μαζί μου ως το τέλος της ζωής μου» δήλωσε ο Ossola στην εφημερίδα Salta El Tribuno αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο η διοίκηση κοινωνικής ασφάλισης της Αργεντινής (Anses) επιμένει να μην δίνει τη σύνταξη και απέρριψε την αίτησή του.

Μετά την απόφαση του νομικού γραφείου αυτή την εβδομάδα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Ossola επιδιώκει μέσω νόμιμης υποκίνησης να αποκτήσει μια σύνταξη που δεν δικαιούται.

Οι συντάξεις αυτές αποδίδονται μόνο αν αποδειχθεί πως ο αποθανών ήταν η μόνη οικονομική υποστήριξη του επιζώντος συντρόφου. Το ταμείο ισχυρίζεται πως στην περίπτωση του Ossola κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί είναι πλέον δικηγόρος.

Ο Ossola δήλωσε ότι παρά τη διαφορά των 68 ετών και το γεγονός ότι ήταν συγγενείς, ο γάμος τους ήταν απόλυτα νόμιμος σύμφωνα με τον αργεντινικό νόμο. Είπε στην Εl Tribuno ότι θα φτάσει την υπόθεση μέχρι το ανώτατο δικαστήριο, εάν χρειαστεί.

«Η απόρριψη του αιτήματός μου είναι αβάσιμη και δεν θα προδώσω την τελευταία επιθυμία της Yolanda και τον όρκο που έκανα σε αυτήν», δήλωσε ο Ossola.

«Ο γάμος μας ήταν ευγενής και νόμιμη απόφαση. Ήταν μια πολύ σημαντική υποστήριξη στη ζωή μου και αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία», πρόσθεσε.

Η Ossola πάντως μπορεί να τα καταφέρει καθώς όπως σημειώνει ο Guardian σε μια παρόμοια περίπτωση στην Αργεντινή πριν από 10 χρόνια, ο 24χρονος Reynaldo Wabeke παντρεύτηκε την Adelfa Volpes, 82 ετών. H Wabeke πέθανε 24 ημέρες μετά το γάμο κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος του ζευγαριού στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ο νεότατος χήρος έλαβε την σύνταξη χωρίς κανένα πρόβλημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια