Ο Κέβιν Σμιθ δωρίζει όλα τα μελλοντικά έσοδα από τις ταινίες του με τον Γουαϊνστάιν στο «Women In Film»

Ο Κέβιν Σμιθ δωρίζει όλα τα μελλοντικά έσοδα από τις ταινίες του με τον Γουαϊνστάιν στο «Women In Film» Facebook Twitter
1

Οι ισχυρισμοί σχετικά με την αποτρόπαια συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν προς τις γυναίκες έκαναν τον σκηνοθέτη Κέβιν Σμιθ να αισθανθεί άσχημα και γι' αυτό ανακοίνωσε πως κάθε μελλοντικό κέρδος από οποιαδήποτε ταινία του χρηματοδοτήθηκε από τον παραγωγό θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Women in Film».

Στις πρώτες μέρες της Miramax, η επιτυχία του Κέβιν Σμιθ και του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν φαινόταν να είναι αλληλένδετες. Ο Γουάινστιν ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στον επίδοξο σκηνοθέτη ώθηση, όταν επέλεξε την αυτοχρηματοδοτούμενη ταινία «Clerks» (Υπάλληλοι) και στήριξε τις επόμενες ταινίες του Σμιθ, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών "Chasing Amy" (Ακολουθώντας την Έιμι) και «Mallrats».

Ο Σμιθ ένιωσε άσχημα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουαϊνστάιν και παραδέχθηκε στο Twitter ότι αισθάνεται τώρα «ντροπιασμένος» επειδή ο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών κινηματογραφικός παραγωγός «χρηματοδότησε τα πρώτα 14 χρόνια της καριέρας του».


Ο Σμιθ έκανε ένα ακόμα βήμα και ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ότι κάθε μελλοντικό κέρδος από οποιαδήποτε ταινία του που χρηματοδοτήθηκε από τον Γουαϊνστάιν θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Women in Film» που προωθεί τις ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία.


Στη ανάρτησή του στο Twitter o σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, ότι απλά ήθελε να κάνει ταινίες, αλλά καμία ταινία δεν αξίζει όλα αυτά. «Ολόκληρη η καριέρα μου είναι συνδεδεμένη με κάτι τρομερό», έγραψε.

Όταν ένας χρήστης στο Twitter σχολίασε ότι οι πράξεις του Γουαϊνστάιν δεν ήταν δικό του λάθος, ο Σμιθ έγινε περισσότερο συναισθηματικός. «Δεν αναζητώ συμπάθεια. Ξέρω ότι δεν είναι δικό μου λάθος, αλλά δεν βοήθησα. Επειδή καθόμουν εκεί μιλώντας γι αυτόν τον άνθρωπο σαν να ήταν ήρωας, σαν να ήταν ο φίλος μου, σαν να ήταν ο πατέρας μου και μου άλλαξε τη ζωή μου. Και έδειξα σε άλλους ανθρώπους, "μπορείτε να ονειρευτείτε, και μπορείτε να κάνετε πράγματα, και αυτός ο άνθρωπος θα τα παρουσιάσει"».


«Έπλεκα το εγκώμιο ενός ανθρώπου, τον οποίο δεν γνώριζα. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, τον οποίο περιγράφει ο Τύπος. Είναι σαφές ότι υπάρχει, αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν έδειξε ποτέ τον εαυτό του σε μένα. Όλο αυτό πονάει, δεν συνέβη σε μένα, αλλά πονάει».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM
Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «F1» του Τζόζεφ Κοζίνσκι, που φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη ταινία αγώνων ταχύτητας, η κομεντί «Jane Austen Wrecked my Life» και το χιτσκοκικό «The Man who knew Too Much» ξεχωρίζουν από το πληθωρικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πολιτισμός / Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πώς οι φανταστικοί ήρωες των βιβλίων διαμορφώνουν τις απαιτήσεις μας απέναντι στο «τέλειο σύντροφο;» - Να είναι ευγενικός και τζέντλεμαν; Να είναι «αλήτης» ή να είναι ο καλύτερός μας φίλος;
LIFO NEWSROOM
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM