Οι Ιταλοί απαντούν στους Τούρκους για τον «Αη Βασίλη»: Τότε γιατί μας ζητάνε τα λείψανα του Αγ. Νικολάου;

Οι Ιταλοί απαντούν στους Τούρκους για τον «Αη Βασίλη»: Τότε γιατί μας ζητάνε τα λείψανα του Αγ. Νικολάου; Facebook Twitter
1

«Oι Τούρκοι πρέπει να εξακριβώσουν τα περί εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο υποδιευθυντής της βασιλικής εκκλησίας του Μπάρι Tζοβάννι Ντιστάντε, στην ιταλική εφημερίδα la Gazzetta del Mezzogiorno με αφορμή την ανακοίνωση Τούρκων αρχαιολόγων ότι στην πόλη Ντέμρε (τα αρχαία Μύρα) στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρέθηκε λειψανοθήκη που περιέχει τα οστά του αγίου αυτού, ο οποίος τιμάται ιδιαίτερα τόσο από την Ορθόδοξη, όσο και από την Καθολική Εκκλησία.

 

Οι Ιταλοί, μέχρι τώρα, ήταν βέβαιοι ότι τα λείψανα του αγίου φυλάσσονταν στο Μπάρι, όπου η παράδοση λέει ότι μεταφέρθηκαν από Ιταλούς ναύτες το 1087 για να μην πέσουν στα χέρια των μουσουλμάνων κατακτητών.

 

«Μάθαμε την είδηση αυτή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά πρόσφατα υπήρξαν αιτήματα "επιστροφής" των λειψάνων από μέρους της Τουρκίας. Να επιστραφούν σε ποιον και για ποια χρήση;», διερωτάται ο υποδιευθυντής της βασιλικής εκκλησίας του Μπάρι, ο οποίος υπενθυμίζει ότι μέρος των οστών του αγίου φυλάσσονται και στην πόλη της Βενετίας.

 

Παράλληλα, ο Ντιστάντε δεν θέλει να αναφερθεί «στις αυτονόητες θετικές επιπτώσεις που μια τέτοια είδηση θα μπορούσε να είχε στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό, δεδομένης και της σχέσης του Αγίου Νικολάου με την μορφή του Σάντα Κλάους».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM