Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα - Για «πράξη τρέλας» κάνει λόγο η κυβέρνηση Μαδούρο

Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα - Για «πράξη τρέλας» κάνει λόγο η κυβέρνηση Μαδούρο Facebook Twitter
6

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν μια στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια αιφνιδιαστική κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσιγκτον στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», πρόσθεσε.

Λίγο μετά την δήλωση Τραμπ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Βενεζουέλα και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει μια προσωπική συζήτηση με τον Τραμπ, είτε μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη.

«Αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Βενεζουέλα, εδώ είμαι», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν δηλώσει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν μια εισβολή στην χώρα. Ένας πρώην στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το χρόνο στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατός έχει αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στις ακτές της χώρας για ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ουάσιγκτον στις 31 Ιουλίου επέβαλε στοχευμένες κυρώσεις εναντίον του προέδρου Μαδούρο και ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας, μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης.

«Με την επιβολή των κυρώσεων εναντίον του Μαδούρο, οι ΗΠΑ καθιστούν σαφή την αντίθεσή τους στις πολιτικές αυτού του καθεστώτος και δηλώνουν την στήριξή τους στον λαό της Βενεζουέλας που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας σε μια πλήρη και ευημερούσα δημοκρατία» είχε υπογραμμίσει τότε με ανακοίνωσή του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο Στίβεν Μνούτσιν.

Βενεζουέλα: Πράξη τρέλας η απειλή του Τραμπ

Η απειλή του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα είναι «μια πράξη τρέλας», δήλωσε την Παρασκευή ο Βενεζουελανός υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας αναμένεται να εκδώσει σήμερα μια δήλωση που θα απαντά στο σχόλιο του Τραμπ.

Απαντώντας στον Τραμπ, ο Παντρίνο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε: «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ».

«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».

Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Twitter, ο Βιγιέγκας αναφέρει: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σε όσα μέτωπα εχει ανοιξει στο εσωτερικό εχει ηττηθεί.τα υπολοιπα,ειναι μονο μεσω τουιτερ.δν μπορει να καταλαβει,πως αυτα που λεει κατ ιδιαν με τους φιλους του τους πετρελαιαδες,δν μπορει να τα μεταφέρει σαν προεδρικές δηλώσεις,διότι μετα αναγκάζεται να τα παρει πισω.δν εχει μάθει τιποτα απ την προεδρία Ομπάμα.
Η απόλυτη πατάτα για τους Συριζαίους είναι να ρίξουν τον δικτάτορα οι Αμερικάνοι με ηγέτη τον Τραμπ που στήριζαν σαν ηλίθιοι προεκλογικά και να είναι τελικά ο Τραμπ που θα τους βάλει φυλακή για τα καλά.
Ο δικτακτορας που λες εχει ψηφιστει απο το λαο του . Για διαβασε επισης για τοποιος ειναι ο ενας τουλαχιστο απο τους φερομενους ως ηηετες της αντιπολιτευσης.