Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα - Για «πράξη τρέλας» κάνει λόγο η κυβέρνηση Μαδούρο

Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα - Για «πράξη τρέλας» κάνει λόγο η κυβέρνηση Μαδούρο Facebook Twitter
6

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν μια στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μια αιφνιδιαστική κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσιγκτον στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι.

«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», πρόσθεσε.

Λίγο μετά την δήλωση Τραμπ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πάχον τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Βενεζουέλα και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει μια προσωπική συζήτηση με τον Τραμπ, είτε μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη.

«Αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Βενεζουέλα, εδώ είμαι», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο.

Οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν δηλώσει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν μια εισβολή στην χώρα. Ένας πρώην στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό το χρόνο στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατός έχει αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στις ακτές της χώρας για ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο.

Η Ουάσιγκτον στις 31 Ιουλίου επέβαλε στοχευμένες κυρώσεις εναντίον του προέδρου Μαδούρο και ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας, μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης.

«Με την επιβολή των κυρώσεων εναντίον του Μαδούρο, οι ΗΠΑ καθιστούν σαφή την αντίθεσή τους στις πολιτικές αυτού του καθεστώτος και δηλώνουν την στήριξή τους στον λαό της Βενεζουέλας που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας σε μια πλήρη και ευημερούσα δημοκρατία» είχε υπογραμμίσει τότε με ανακοίνωσή του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο Στίβεν Μνούτσιν.

Βενεζουέλα: Πράξη τρέλας η απειλή του Τραμπ

Η απειλή του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα είναι «μια πράξη τρέλας», δήλωσε την Παρασκευή ο Βενεζουελανός υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας αναμένεται να εκδώσει σήμερα μια δήλωση που θα απαντά στο σχόλιο του Τραμπ.

Απαντώντας στον Τραμπ, ο Παντρίνο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε: «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ».

«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».

Σε μήνυμα που ανήρτησε χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Twitter, ο Βιγιέγκας αναφέρει: «Το διπλωματικό σώμα καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών αύριο, οπότε θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση που θα απαντά στην ιμπεριαλιστική απειλή εναντίον της Βενεζουέλας».

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σε όσα μέτωπα εχει ανοιξει στο εσωτερικό εχει ηττηθεί.τα υπολοιπα,ειναι μονο μεσω τουιτερ.δν μπορει να καταλαβει,πως αυτα που λεει κατ ιδιαν με τους φιλους του τους πετρελαιαδες,δν μπορει να τα μεταφέρει σαν προεδρικές δηλώσεις,διότι μετα αναγκάζεται να τα παρει πισω.δν εχει μάθει τιποτα απ την προεδρία Ομπάμα.
Η απόλυτη πατάτα για τους Συριζαίους είναι να ρίξουν τον δικτάτορα οι Αμερικάνοι με ηγέτη τον Τραμπ που στήριζαν σαν ηλίθιοι προεκλογικά και να είναι τελικά ο Τραμπ που θα τους βάλει φυλακή για τα καλά.
Ο δικτακτορας που λες εχει ψηφιστει απο το λαο του . Για διαβασε επισης για τοποιος ειναι ο ενας τουλαχιστο απο τους φερομενους ως ηηετες της αντιπολιτευσης.