LIVE!

Τέλος στα capital controls για την Ισλανδία

Τέλος στα capital controls για την Ισλανδία Facebook Twitter
2

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι την ερχόμενη εβδομάδα αίρονται οι εναπομείναντες περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ισχύ από την οικονομική κρίση του 2008.


«Οι έλεγχοι κεφαλαίων που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία ήρθησαν», αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε περιορισμένη σύνθεση.

Η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα ισχύσει από τις 14 Μαρτίου.


«Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη καμπή στην οικονομική αναδιάρθρωση μετά την κρίση του 2008 και 2009. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι αποτέλεσαν ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανόρθωση της οικονομίας», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον.

Διεθνή
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ