ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Κρίστεν Στιούαρτ χλευάζει τον Τραμπ και υποστηρίζει πως είναι ερωτευμένος με τον Ρόμπερτ Πάτισον

Η Κρίστεν Στιούαρτ χλευάζει τον Τραμπ και υποστηρίζει πως είναι ερωτευμένος με τον Ρόμπερτ Πάτισον Facebook Twitter
13

H ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ ήταν η παρουσιάστρια του χθεσινού «Saturday Night Live» και στον εναρκτήριο μονόλογό της αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά, σε ποιον άλλον, στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 26χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή από την τριλογία Twilight, έκανε εκ νέου αναφορά στα tweets που είχε αναρτήσει σε βάρος της της πριν από περίπου μία τετραετία ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο του 2012 ο Τραμπ αφιέρωσε πέντε μηνύματά του στο τότε ζευγάρι Στιούαρτ- Πάτινσον, στα οποία κατηγορούσε την ηθοποιό ότι απάτησε το σύντροφό της.

Ορισμένα από τα tweets του Αμερικανού προέδρου:

«Έχω λίγο άγχος για τη σημερινή εκπομπή γιατί ξέρω πως ο πρόεδρος πιθανότατα μας βλέπει και δεν είμαι σίγουρη ότι με συμπαθεί και πολύ», είπε αρχικά η Στιούαρτ για να επανέλθει στην περιβόητη ιστορία με τα tweets. «Να πως το ξέρω. Πριν από τέσσερα χρόνια, είχα σχέση με αυτόν τον τύπο, τον Rob (σ.σ. εννοεί τον Pattinson), και χωρίσαμε και μετά τα ξαναβρήκαμε και για κάποιο λόγο αυτό έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να τρελαθεί». 

«Για να είμαστε δίκαιοι», συνέχισε η Στιούαρτ, «δεν πιστεύω ότι ο Τραμπ με μισούσε». «Νομίζω απλώς πως είναι ερωτευμένος με το (πρώην) αγόρι μου, επειδή ανέβασε στο twitter και αυτό», αναφερόμενη στο παρακάτω tweet του Αμερικανού προέδρου που απευθύνει πρόσκληση στον 30χρονο ηθοποιό να παρευρεθεί στα καλλιστεία Μις Υφήλιος.

Η χολιγουντιανή ηθοποιός συνέχισε το μονόλογό της απευθυνόμενη στον Αμερικανό υπό το (ασφαλές) συμπέρασμα ότι πράγματι παρακολουθούσε την εκπομπή. «Αν δεν με συμπαθούσες τότε, σίγουρα δεν πρόκειται να με συμπαθήσεις τώρα», είπε η Στιούαρτ για να προσθέσει «γιατί παρουσιάζω το SNL και γιατί είμαι γκέι» (σ.σ. «so gay, dude»)

Η τελευταία ατάκα σχολιάστηκε ιδιαιτέρως στα social media και στα αμερικανικά ΜΜΕ, αφού θεωρείται το πρώτο, επίσημο coming out της 26χρονης ηθοποιού.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το μονόλογο της Κρίστεν Στιούαρτ στο χθεσινό «Saturday Night Live» εδώ:

Με πληροφορίες από Vox, USA Today και Vanity Fair

Πολιτισμός
13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αγαπητε Λαμπρο -Καποτε επικοινωνουσα μεσω ταχυδρομειου με την Αννα Βουρνα, την σκηνοθετη και συντροφο του γνωστου ιστορικου Τασου Β. Οταν της παραπονιομουν για τον Μπερλουσκονι, τον Σαρκοζι κλπ, μου ελεγε “ Ασ τον τον Σιλβιο, κοιτα τον Ντ' Αλεμα ! Τωρα που βγηκε ο Τραμπ, ποιος ο λογος να χλευασω το ζωον στο στυλ της Μαντονα, Λειντι Γκαγκα, ΣΝΛ και Στιουαρτ ; Κοιταω ποιοι ειναι οι δημοκρατες ! Παρομοιως θα συμφωνησω με αυτο που αναφερεις για τον Καρτερ αλλα ας δουμε και τις εναλλακτικες των καιρων μας. Ποιοι ηταν οι συγχρονοι του ;Πιο κατω σου δινω τρια βασικα λινκς για το αρχειο σου ….την περιφημη κοντρα του Νατσο Ραμονε της Μοντ Ντιμπλοματικ και προσωπικου φιλου του Φιντελ με τον Τομας Φριντμαν των ΝΥΤαιμς απο το 99, που ανεφερα πιο πανω. ( Δημοσιευμενη στο περιοδικο "Foreign Policy”, παντα επικαιρη αφου παραθετει βασικα επιχειρηματα και αντιπαραθεσεις που εχουν ξεχαστει στον ωκεανο δευτερευουσων εννοιων και πληροφοριων που κατακλυζουν την διαδυκτιακη οικουμενη καθε μερα). Δυο μικρες τοποθετησεις για τον καθενα ειναι το λινκ. Ξεκινα ο αμερικανος, ακολουθει ο γαλλος.1 ) Dueling globalizations: a debate between Thomas L. Friedman and Ignacio Ramonet.https://www.coursehero.com/file/14375446/FriedmanRamonetpdf/2 ) Μια γρηγορη αναλυση μου των προσφατων εκλογων στις αναρτησεις. Δεν ειναι καλογραμμενο κειμενο δινει ομως ενα-δυο διαφορετικα πραγματα, ισως να θες να το ριξεις μια ματια. http://www.lifo.gr/articles/world_articles/1209073 ) Τα κοινωνικα μεσα και τα Μηντια στην Αμερικη ( ΝΥ Ταιμς - 13 Δεκ 2016 ) Φοβερο αρθρο για την απολυτη κυριαρχια των κοινωνικων μεσων στην αμερικανικη επικοινωνιακη οικουμενη.http://www.nytimes.com/2016/12/13/opinion/forget-att-the-real-monopolies-are-google-and-facebook.html?_r=0 4 ) Και ενα σουρεαλιστικο που δεν εχει εμφανιστει στα ελληνικα μηντια για Big Data και την εκλογη Τραμπ.The Data That Turned the World Upside Downhttp://motherboard.vice.com/read/big-data-cambridge-analytica-brexit-trumpΧαιρετισμους, ν
Αγαπητε ΝικοΔιαβασα με πολυ ενδιαφερον τα κειμενα στα οποια με παρεπεμψες,εκτος απο το πρωτο,την περιφημη διαμαχη Friedman v/s Ramonet.Αυτη θα ειναι αντικειμενο προσεκτικης αναγνωσης σε καταλληλοτερη ωρα.Το υπ.αρ.2 εχει,νομιζω,μικροτερο ενδιαφερον,διοτι ασχολειται με τις "εντυπωσεις",την επιρροη που ειχαν αυτες στο εκλογικο σωμα.Δεν υποτιμω τις εντυπωσεις,φυσικα,αλλα πιστευω οτι η ουσια συνοψιζεται στην πασιγνωστη φραση "It's the economy,stupid"! Εννοω ,βεβαιως,την "προσωπικη"οικονομικη κατασταση των μικρομεσαιων λευκων(...και οχι μονον...),και τις υποσχεσεις Trump οτι θα την βελτιωσει σημαντικα μειωνοντας τους φορους και εκδιωκοντας αυτους που "κλεβουν"τις δουλειες τους,τους παρανομους (...και οχι μονον...),μεταναστες.Το υπ.αρ.3 ειναι ενα ενδιαφερον κομματι διοτι δινει σε αριθμητικα μεγεθη την καταστροφη την οποια ολοι γνωριζαμε οτι επεφεραν τα ιντερνετικα μεσα στα παραδοσιακα ΜΜΕ ,ειδικα δε στα εντυπα.Το υπ.αρ.4,τελος,ηταν ,για μενα,το πλεον "ανατριχιαστικο"στην σημασια του.Αποδεικνυει,χωρις να ειναι αυτος ο στοχος του,οτι ο μεγαλος οραματιστης George Orwell,αλλα και ο Aldus Huxley, τελικα ειχαν μολις "ξυσει την επιφανεια" ενος μελλοντος για το οποιο θα δανειστω μια φραση ενος αλλου μεγαλου της sci fi,του Isaac Asimov,απο το διηγημα του "The dead past".""Happy goldfish bowl to you, to me, to everyone...."Ευχαριστω και παλι για την ενημερωση.
Α ) Λαμπρο, ευχαριστω. Οταν στα μεσα των 00 γραφτηκε βιβλιο στην Κουβα εναντιον του Φιντελ, ο τελευταιος καλεσε τον Ραμονε στην Αβανα και για 100 ωρες του πε να του παιρνει συνεντευξεις. Οι συνεντευξεις εγιναν βιβλιο που πρωτοδημοσιευτηκε στην Ισπανια το 2006, ως απαντηση. Ο Φριντμαν ειναι βετερανος στους ΝΥΤ, παντρεμενος με δισεκατομμυριουχο.Η κοντρα τους το 99 ειναι σημαντικη σε ιστορικο επιπεδο. Ο Ραμονε αναφερεται στα δυο τερατα του μεταψυχροπολεμικου καπιταλισμου ( αγορα και τεχνολογια ). Ομως ο κοσμος εχει προχωρησει πολυ απο τοτε. Το καλυτερο κατα την αποψη μου αρθρο που εξηγει το μελλον που ερχεται στην αγορα εργασιας μεσω των κοινωνικων μεσων εχει δημοσιευτει στις 12 Οκτ 2015 στο εβδομαδιαιο Νιου Γιορκερ και αναφερεται στα επαναστατικα πλανα για δισεκατομμυρια κοσμακη, του Ριντ Χοφμαν, ιδρυτη της γνωστης εταιρειας LinkedIn. Οταν το ειχα διαβασει ειχα φοβηθει...Ειναι αυτο εδω : The Network Man ( Reid Hoffman's big idea ) - The New Yorker Magazine : http://www.newyorker.com/magazine/2015/10/12/the-network-man Συμφωνω με οσα λες. Ζουμε συγκλονιστικες στιγμες και σε Ελλαδα και σε Αμερικη και σε πολλα αλλα μερη του κοσμου. Τελος για το λινκ 2 το ζουμι ειναι οτι τα κοινωνικα μηντια λειτουργουν ασυμμετρα των αναλογικων, σπανε την αγορα ιδεων και τεμαχιοποιουν την κοινωνια αρα και την πολιτικη αφου δεν υπαρχει κονσενσους παρα μονο πολωση. Το δινω πιο κατω και χαιρετισμους απο Καλιφορνια. "...πουλωντας "ελευθερια εκφρασης" και "γνωμης" τα κοινωνικα αυτα μεσα τεμαχιοποιουν την πολιτικη σφαιρα σε μυριαδες αποψεις, μυριαδων κοινωνικων ομαδων και γκρουπ που αυτο-αναιρουνται μεσα στον εικονικο ( = virtual ) "πλουραλισμο" αλλα και μεσα στο δαιδαλωδες multimedia-format που πλεον λειτουργουν ολα τα ΜΜΕ. Αποτελεσμα αυτης της νεας πραγματικοτητας ειναι οτι η λεγομενη "αγορα των ιδεων" εχει καταστραφει ολοσχερως και κανεις δε μιλαει. Τα παντα εχουν υποβιβαστει σε trends και sound-bites/memes οπου φημες και η νοητικη απο πλευρας πολιτων συσσωρευση τους εχουν αντικαταστησει την πολιτικη σκεψη και συγκριτικη αναλυση των κοντεμπορανεα. Δεν υπαρχει πολιτικος διαλογος βασισμενος σε επιχειρηματα. Υπαρχει μοναχα η δυνατοτητα διαλογου και ανταλλαγης πληροφοριων με αυτους που τυφλα συμφωνουν μαζι σου, ενω η πολιτικη σφαιρα ειναι μια αρενα αντικρουομενων στρατων οπου πρωταγωνιστες δεν ειναι πλεον οι ιδιοι οι πολιτικοι 'η οι αναλογικοι ( μεχρι προτινος επαγγελματιες, κυριως ) δημοσιογραφοι, διανοουμενοι, ιστορικοι και εν μερει οι ακαδημαικοι, αλλα ατομα με ισχυρη επικοινωνιακη παρουσια, "ηγετικη παρουσια" σε διαφορες βιομηχανιες ( ειτε της μουσικης ειτε του κινηματογραφου, της κτηματομεσιτικης στην περιπτωση Τραμπ, τραπεζων και οικονομικου σπεκουλαρισμου οπως ο Σορος, διαφοροι κωμικοι οπως ο Στιουαρτ και ο Μπιλ Μειερ κοκ ) δηλαδη αυτο που ονομαζουμε στην ψυχαγωγια : σελεμπριτι.
Το SNL εχει μεγαλο μεριδιο για την εκλογη του Τραμπ. Ο Τραμπ εχει κυριολεκτικα διαλυσει και αυτο και το CNN και τους Ταιμς και την ΓΣ Τζερναλ και ολα τα φιλελευθερα μηντια γιατι απλουστατα κυριαρχει στα κοινωνικα ! Η Στιουαρτ λεει ψεματα για τον Τραμπ αφου τα μηνυματα δεν εγιναν οταν ο Τραμπ ηταν προεδρος αλλα πριν πολλα χρονια, οταν ηταν απλα ενας επιχειρηματιας. Η ατζεντα της Στιουαρτ να χτυπηθει ο Τραμπ ad-hominem ειναι ξεκαθαρη και μονο κακο κανει στο δημοκρατικο κομμα. Αυτη η ανωριμοτητα, το ευκολο επιχειρηματολογιο και βεβιασμενο χιουμορ δειχνει τον πανικο και την απογνωση μιας χρεοκωπημενης πολιτικης ιδεολογιας που σε μεγαλο βαθμο ειναι υπευθυνη για οτι βιωνουμε σημερα και στην Αμερικη και στη Γαλλια και σε πολλες αλλες χωρες της Δυσης.Βασικα χαρακτηριστικα της ειναι ο ad-hominem χλευασμος, το ελλειμμα αυτοκριτικης αλλα και ιδεων και η μη-ανοχη. Αυτος ο φασισμος εκανε προεδρο τον ρατσιστη-φασιστα Τραμπ !
"Η Στιουαρτ λεει ψεματα για τον Τραμπ αφου τα μηνυματα δεν εγιναν οταν ο Τραμπ ηταν προεδρος αλλα πριν πολλα χρονια, οταν ηταν απλα ενας επιχειρηματιας."Ποιο είναι το ψέμμα; Η ίδια η Στιούαρτ ξεκινάει με "Four years ago..."Ακόμα και τα screenshots δείχνουν ημερομηνία 2012. Το ξέρω ότι οι δύο εβδομάδες που είναι πρόεδρος ο Τραμπ μοιάζουν με αιωνιότητα, αλλά δεν νομίζω κανείς να ακούσει τη Στιούαρτ και να μπερδευτεί.
Λες : Ποιο είναι το ψέμμα; Η ίδια η Στιούαρτ ξεκινάει με "Four years ago..."Ακόμα και τα screenshots δείχνουν ημερομηνία 2012. Το ξέρω ότι οι δύο εβδομάδες που είναι πρόεδρος ο Τραμπ μοιάζουν με αιωνιότητα, αλλά δεν νομίζω κανείς να ακούσει τη Στιούαρτ και να μπερδευτεί.Αναφερομαι στο γεγονος οτι οταν αυτα τα μηνυματα εγιναν ο Τραμπ ΔΕΝ ηταν προεδρος. Παραταυτα τον ονομαζει ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ. Ο Τραμπ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΩΣ δε προκειται ποτε να ασχοληθει με τα προσωπικα της Στιουαρτ ΣΗΜΕΡΑ ! Παιρνει ενα παλιο περιστατικο και το ανακυκλωνει για να κτυπησει την ΤΩΡΙΝΗ ιδιοτητα του Τραμπ ως προεδρου. Εκει εγκειται το ψεμα. Εκει και το σημειο που χανει το παιχνιδι και η Στιουαρτ και το SNL. Κι ολος ο κοσμος το ξερει...
Διαβασα την αποψη σου για το SNL και για το οτι αυτη """ η ανωριμοτητα το ευκολο επιχειρηματολογιο και βεβιασμενο χιουμορ..... μιας χρεοκωπημενης πολιτικης ιδεολογιας που σε μεγαλο βαθμο ειναι υπευθυνη για οτι βιωνουμε σημερα...."""σε πολλες χωρες της Δυσης.Δεν ειναι ευκολο να κρινω εαν εχεις λιγοτερο,περισσοτερο η και καθολου δικιο.Εκεινο το οποιο εχω,ομως,διδαχθει απο την ιστορια ειναι οτι ,κατα κανονα,τις πολιτικες εξελιξεις υπαγορευει η δραση,η η απουσια αυτης.Οχι η αντιδραση σε αυτην.Και,κατα την ταπεινεη μου γνωμη,οι λογοι οι οποιοι οδηγουν παγκοσμιως στην ανοδο της πολιτικης ισχυος της ακραια συντηρητικης/δεξιας παραταξης μονον τυχαιες,απρογραμματιστες,και προιον αντιδρασης ενεργειες δεν ειναι.Παρακολουθουμε εδω και δεκετιες,απο το 1990 και εντευθεν τουλαχιστον,πολυ συγκεριμενες ενεργειες απο πλευρας οικονομικης και μιντιακης εξουσιας,παγκοσμιως.Ο καθαγιασμος,για να μην πω η θεοποιηση,της ιδιωτικης πρωτοβουλιας σε συνδυασμο με την δαιμονοποιηση της κρατικης εξουσιας και ισχυος,αλλα και ο συστηματικος εξευτελισμος της αιρετης εξουσιας δια της αναδειξεως σε αυτην ελεγχομενων και ασπονδυλων μιντιακα κατασκευασμενων "προσωπικοτητων",μονον τυχαια συμβαντα δεν ειναι.Εχουν ενα "κοινο"παρανομαστη.Τον νεοφιλελευθερισμο.Τα μικρομεσαια κοινωνικα στρωματα στον Δυτικο-και οχι μονον-κοσμο εκπαιδευτηκαν επι δεκαετιες απο τα παγκοσμιοποιημενα ΜΜΕ στην αποδοχη της "ατομικης πρωτοβουλιας και οικονομικης επιτυχιας" ως υπερτατης αξιας και στην συλλυβδην απορριψη της εννοιας του κοινωνικου κρατους ως αναποτελεσματικης,σπαταλης και οτι αλλο βαλει ο νους του ανθρωπου.Οσον αφορα στην περιπτωση Τραμπ ειναι μαλλον απλο να διαπιστωσει καποιος οτι οι υποσχεσεις του να μειωσει δραστικα τους φορους και να διωξει τους μετανατσες απο την χωρα ηταν αρκετες να οδηγησουν την συντριπτικη πλειονοτητα των μικρομεσαιων λευκων ανδρων να τον ψηφισουν,αφφου η οικονομικη και επαγγελματικη ανασφαλεια ειναι αυτο το οποιο κυριαρχει στην σκεψη τους,οπως γνωριζουν καλα ολοι οσοι εχουν συναναστραφει μαζι τους.Το πιο ενδιαφερον,ομως,ειναι οτι το ιδιο εκανε και το 1/3 των ισπανοφωνων ,οι οποιοι ηταν και ο κυριος στοχος των προεκλογικων επιθεσεων του Τραμπ.Ενδιαφερον,αλλα οχι παραδοξο.Διοτι οπως ειναι αναποφευκτο και αυτοι οι πολιτες αισθανονται την ιδια,αν οχι και μεγαλυτερη,ανασφαλεια των μικρομεσαιων λευκων που προανεφερα.Το Δημοκρατικο Κομμα ,οπως και ολα τα αντιστοιχα ευρωπαικα κομματα,ιστορικα στηριζαν παντοτε την ισχυ τους στην αναδειξη σημαντικων προσωπικοτητων στην ηγεσια τους.Αρκει να σκεφθει καποιος ποιες ειναι οι ηγεσιες των "κεντροαριστερων"κομματων στην Ευρωπη τις τελευταιες δεκαετιες,και να συγκρινει,επι παραδειγματι,τον Χαρολντ Γουιλσον με τον Τονυ Μπλαιρ,τον Φρανσουα Μιττεραν με τον Φρ.Ολλαντ,η τον Βιλλυ Μπραντ με τον Ζιγκμαρ Γκαμπριελ για να ...παθει καταθλιψη.Ας σκεφθει,επισης , το τι εκπροσωπει η "συστημικοτερη του συστηματος"Χιλλαρυ στην σκεψη του μεσου "δημοκρατικου"αμερικανου για να καταλαβει τι συνεβη.Δεν εκανε,συνεπως,ο (...ανυπαρκτος...)φασισμος της "χρεοκοπημενης" πολιτικης των Δημοκρατικων"τον Τραμπ Προεδρο ουτε οι...ενεργειες της Στιουαρτ !Αλλου πρεπει να κοιταξουμε για τους λογους.Τους προφανεις τους παραθεσαμε ηδη.Υπαρχουν,ομως,και αλλοι,αλλα αυτο ειναι μια πολυ μεγαλη συζητηση....
Λαμπρο αγαπητε - ολα αυτα ειναι αριστερες θεωριες που ισχυαν σε γενικες γραμμες μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 90. Με το ιντερνετ και το τελος του ψυχρου πολεμου ολα αυτα εχουν αλλαξει. Τυπικα οριοθετω το κεντρικο σημειο απ αυτο που απεχει το τωρα-με-το-τοτε την περιβοητη διαμαχη Φριντμαν - Ραμονε το 1999 στο Φορε'ι'ν Πολισι το περιοδικο των Καρνεγκι/Χαντινγκτον. Το 97 αρχισαν τα προβληματα στα αναλογικα μηντια.Τα τελευταια 20 χρονια προσωπικα εχω δει την συνεχη αιμορραγια τους, απο μεσα. Τα τελευταια 10 χρονια εχουν ερθει τα κοινωνικα να δωσουν το τελειωτικο κτυπημα. Πλεον, ο τροπος που ο αμερικανος διαβαζει και σκεφτεται για τα κοντεμπορανεα εχει αλλαξει ριζοσπαστικα. Αυτο δινει το δικαιωμα στον Τραμπ να λεει οτι θελει για τους ΝΥΤ, την ΓΣ Τζερναλ κοκ. Οταν αναφερομαι στην χρεωκοπημενη ιδεολογια αναφερομαι στην πληρη παραλυση ιδεων απο πλευρας αριστερας στο πως μπορει να αντιμετωπιστει το τερας της τεχνολογιας, ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΑ. Σ οτι αφορα την Στιουαρτ, ακολουθει την γραμμη της βιομηχανιας ψυχαγωγιας ( τραγουδιστες, ηθοποιοι, σκηνοθετες αλλα και μαιινστριμ δημοσιογραφοι ) που στις περισσοτερες περιπτωσεις για καριεριστικους λογους βεβαια, εναντιωνονται στο Τραμπ διχως επιχειρηματα παρα με ευκολες ad-hominem επιθεσεις. Αυτες ειχαν αρχισει ενα χρονο πριν τις εκλογες και απλα πεισματωσαν τους οπαδους του Τραμπ ενω κερδισαν και πολλους δημοκρατικους που βλεπαν ταυτοχρονα την μονοπλευρη καλυψη και ποια ηταν υποψηφια για το δικο τους κομμα. Κερδισαν και πολλους αναποφασιστους. Δηλαδη μονο κακο εκαναν. Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι δε γνωριζουν οτι ακομη και ο δημοκρατικος και συμπαθης σε πολλους αριστερους Καρτερ ειχε προτεινει Τραμπ ως την καλυτερη υποψηφιοτητα για τους ρεπουμπλικανους !Τα ιδια ισχυουν για τη Γαλλια, πιθανως την Βραζιλια και ευχομαι να μη δουμε ποτε ξανα τετοια αδιεξοδα πολιτικα στην Αυστρο-Γερμανια αν και τα νεα δεν ειναι ιδιαιτερα αισιοδοξα ουτε εκει.Φυσικα συμφωνω με το επιχειρημα σου για τους Ισπανοφωνους και εχω εκφρασει αναλυτικοτερα σε παλιοτερη αναρτηση για το νομο του 74 που αφορα το μειονοτικο στην Αμερικη και τι σοι ψυχολογιες εχει γεννησει σ οτι αφορα την αμερικανικη ταυτοτητα. @Greek_stig : Ειδες που εχω δικιο για το επιπεδο των επιχειρηματων αυτων που δε τους αρεσει ο φασιστας -ρατσιστης Τραμπ ; Το οτι σε καποιον δεν αρεσει ο Τραμπ δεν τον κανει αυτοματα και δημοκρατη.
Αγαπητε Νικο νομιζω οτι τα εχουμε λιγακι μπερδεψει τα πραγματα.Δεν γνωριζω εαν αυτα που γραφω ειναι ""...αριστερς θεωριες που ισχυαν μεχρι το '90.."",απλα πιστευω οτι ισχυουν σημερα που μιλαμε.Το οτι τα παραδοσιακα ΜΜΕ,ειδικα τα εντυπα,"πνεουν τα λοισθια"ουδεποτε το αμφισβητησα.Θυμαμαι εντονα τις "αποτομες" αντιδρασεις φιλων μου-και στις δυο πλευρες του Ατλαντικου- οταν τους επεσημαινα οτι αυτο ειναι αναποφευκτο να συμβει πριν εικοσι,περιπου,χρονια !Ομως δεν εχουν ακομη πεθανει.Τα τηλεοπτικα δικτυα ,ειδικοτερα,"κρατουν"γερα ως "πηγες ενημερωσης"των χαμηλοτερων , κοινωνικα και μορφωτικα, στρωματων.Διοτι παρεχοντας "ψυχαγωγια"και "διασκεδαση"χωρις κοστος προωθουν και το σκελος των "ειδησεων",που σταδιακα μετατρεπουν σε show το οποιο ελαχιστη σχεση εχει με την ενημερωση.Και κοντα σε αυτα εχουν προστεθει και μυριαδες ταχαμου "ειδησεογραφικα" sites με τα οποια η "διαπαιδαγωγηση"προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση ενος νεαροτερης ηλικιας κοινου το οποιο ,ταυτοχρονα,ειναι σε τεραστιο ποσοστο παντελως ανιστορητο,ειναι ιδιαιτερως ευκολη.Οσον αφορα στην επισημανση σου οτι απο πλευρας αριστερας υπαρχει πληρης απουσια ιδεων για το πως μπορει να αντιμετωπισθει το τερας της τεχνολογιας δεν μπορω να διαφωνησω.Αν και το τι σημαινει "αριστερα" ειναι μια πολυ συγκεχυμενη εννοια εδω και πολλα χρονια.Με τους επαγγελματιες,οπως η Στιουαρτ, αποφευγω να ασχοληθω για ευνοητους λογους.Ας πουμε οτι "κανουν τη δουλεια τους",και ας το αφησουμε εκει.Οταν ομως εσυ αναφερεις τον "συμπαθη σε αριστερους προεδρο Καρτερ"απλα επιβεβαιωνεις το επιχειρημα μου για την "εξελιξη" της ηγεσιας στον "δημοκρατικο"χωρο.Σε ποιο συμπερασμα θα μας οδηγουσε,δηλαδη,μια συγκριση του Καρτερ με τον FDR η με τον JFK ;Κατα τα αλλα δεν νομιζω να εχουμε βασικες διαφωνιες.Η κατασταση ειναι αυτη που ειναι,οι εξελιξεις θα ειναι μαλλον αναποφευκτες,και η δυνατοτητα εξαγωγης ασφαλων συμπερασματων θα προκυψειι συντομα.