Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου

Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter
24
Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter

Μεγάλη αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα λεγόμενα του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που αποκάλυψε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε, ότι μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η Ελλάδα διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία "νέες δραχμές".

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο των δημοσιογράφων Fabrice Lhomme και Gérard Davet, στις 6 Ιουλίου, την επόμενη ημέρα δηλαδή του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε και τελικά κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Ολάντ. Στη συνομιλία, ο ρώσος Πρόεδρος φέρεται να δηλώνει στον αιφνιδιασμένο Ολάντ ότι "η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτική μηχανή για να το κάνουν". Ο Φρανσουά Ολάντ άκουσε τον Πούτιν να ζητά την άποψή του αλλά, σχεδόν αμέσως, να συμπληρώνει "ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου αυτό που επιθυμούμε".

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται, στο ίδιο απόσπασμα, να εκμυστηρεύεται στους δύο δημοσιογράφους ότι προβληματίστηκε για τα κίνητρα του Ρώσου Προέδρου ("ήθελε να μου πει ότι, κατά την άποψή του, ήταν ένα ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε").

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου: Ουδέποτε τέθηκε θέμα δραχμής

Τη σχετική εξιστόρηση Ολάντ διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Βλαντιμιρ Πούτιν υπήρξαν περισσότερες της μίας. "Ωστόσο, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα (σ.σ. να τυπωθούν δραχμές) προς τον Ρώσο Πρόεδρο" προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: "Ίσα - ίσια, κοινός τόπος και των δύο υπήρξε πάντοτε ότι η μόνη προοπτική για την Ελλάδα είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη".

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM