22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy

22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy Facebook Twitter
H Νουρ Ταγκούρι σε παλιότερη φωτογράφιση για το περιοδικό Marie Claire
4


To περιοδικό Playboy, φιλοξενεί για πρώτη φορά στις σελίδες του μια μουσουλμάνα που φορά μαντήλα, σε ένα άρθρο που προκαλεί τόσο επαίνους όσο και επικρίσεις.


Η Αμερικανίδα λιβυκής καταγωγής δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρι εμφανίζεται στο τεύχος Οκτωβρίου σε ένα άρθρο με τίτλο "οι Αντιρρησίες" και που εστιάζεται στους άνδρες και στις γυναίκες που ρισκάρουν τα πάντα -ακόμη και τη ζωή τους- για να κάνουν αυτό που αγαπούν".


Η 22χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φωτογραφίζεται φορώντας μαύρο δερμάτινο σακάκι, αθλητικά παπούτσια και χακί μαντήλα γύρω από το κεφάλι.

22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy Facebook Twitter
H Νουρ Ταγκούρι στις σελίδες του Playboy


Η Ταγκούρι που θέλει να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος "με χιτζάμπ" της αμερικανικής τηλεόρασης δηλώνει ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νεαρή μουσουλμάνα που μεγάλωσε στις ΗΠΑ την βοήθησαν στην καριέρα της.


"Ξέρω τι σημαίνει να βλέπεις την ιστορία της κοινότητάς μας να διαστρεβλώνεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα μέσα ενημέρωσης", είπε στο Playboy το οποίο σε μια προσπάθεια να διευρύνει το κοινό του, έχει ελαττώσει το γυμνό.


Η εμφάνιση της Νουρ, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη νέα εκδοχή του Playboy χαιρετίζεται από πολλούς ως πρόοδος, ωστόσο άλλοι επικρίνουν άγρια τη νεαρή κοπέλα.


"Το Playboy είναι συνώνυμο της πορνογραφίας", καταγγέλλει το διαδικτυακό περιοδικό The Muslim Vibe έχοντας το επιχείρημα ότι το περιοδικό που ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ εμφανίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα, τις μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε σεξουαλικό αντικείμενο σε υπερβολικό βαθμό "εδώ και δεκαετίες".


"Δεν σημαίνει ότι επειδή άμβλυναν την εικόνα τους, μπορούμε να αρχίσουμε (να συνεργαζόμαστε) με αυτή την πλατφόρμα".
Η μπλόγκερ Νισάτ Ισμαήλ, η οποία επίσης φορά μαντήλα, εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της με άρθρό της επικρίνοντας το γεγονός ότι η Ταγκούρι συνεργάζεται με μια εταιρία που "εδραιώθηκε παρουσιάζοντας ως αντικείμενα τις γυναίκες".

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το Playboy παρουσιάζει τη γυναίκα σαν εμπόρευμα και σεξουαλικό αντικείμενο σε αντίθεση με το Ισλαμ που βασίζεται στο φεμινιστικό μανιφέστο που ονομάζεται Κοράνι.