Νέα "βόμβα" ντόπινγκ για την Πηγή Δεβετζή

Νέα "βόμβα" ντόπινγκ για την Πηγή Δεβετζή Facebook Twitter
11

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, το δείγμα της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία και η αθλήτρια κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιό της.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αποθηκεύσει τότε τα δείγματα όλων των αθλητών και τα τελευταία χρόνια, με τη νέα τεχνολογία ξεκίνησε επανέλεγχο αυτών των δειγμάτων.

Ετσι η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας, όπως, ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ το Νοέμβριο του 2015 ήταν ντοπέ το 2007, ενώ τώρα βγαίνει η είδηση ότι βρέθηκε θετική και έναν χρόνο μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να χάσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Αγώνες.

Η Ολυμπιονίκης του τριπλούν τιμωρήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου (ΙΑΑΦ) με αποκλεισμό δύο ετών τον Δεκέμβριο του 2010, καθώς δεν βρέθηκε σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου είχε δηλώσει ότι προπονούνταν με Ουκρανό προπονητή. Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε ο ΣΕΓΑΣ για το περιστατικό όμως η υπόθεση μπήκε στο «ψυγείο», καθώς η πρώην αθλήτρια ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ωστόσο η IAΑΦ συνέχισε την υπόθεση και την τιμώρησε...

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών αναμένεται ανακοίνωση από την Ελληνίδας αθλήτρια σχετικά με το θέμα.

πηγή: ΕΘΝΟΣ/ gazzetta.gr

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Η Jones πήγε και φυλακή για ψευδορκία. Οι δικοί μας έπεσαν στα μαλακά - μη σου πω οτι υπάρχουν και πολλοι που πιστεύουν ακόμη οτι "το οργάνωσαν οι αμερικανοί" ή "έριξαν κάτι στη σούπα του".
Αντε,ας μην ξαναπεσουμε απο τα συννεφα .Δεν μπορω,ομως,να ξεχασω το "εθνικο παραληρημα"με τον Κεντερη(..και,δευτερευοντως,με την Θανου...)πριν το 2004.Ουτε το πως αντιμετωπισθηκαν απο το..."φιλαθεαμον κοινο"και τα ΜΜΕ εκεινοι οι -ολιγοι-οι οποιοι σχολιασαν με...σκεπτικισμο (!) την τρομακτικη σωματικη αλλαγη με τεραστια αυξηση της μυικης μαζας του Κεντερη μεσα σε λιγους μηνες,οταν τον "παρελαβε" ο Τσεκος,αλλα και της Θανου(... η οποια επιπλεον γεμισε"σπυρακια" στο προσωπο...).Μονον για εθνικη προδοσια δεν κατηγορηθηκαν.Στο τσακ....Μεχρις οτου,φυσικα,εφθασε η ωρα να "πεσουμε απο τα συννεφα".Ομοθυμαδον....
Είχε διαταραχή προσοχής από την κοιλιά της μάνας της και γρίπη των ψαριών κατά την διάρκεια των αγώνων και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή βρε.Στο τέλος θα τα πάρουν από όλους και θα τα αφήσουν μόνο στους Αμερικανούς που είναι οι μόνοι καθαροί.
Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας εξηγήσει γιατί ντοπάρονται ενώ γνωρίζουν ότι θα τους γίνει έλεγχος; Παίρνουν τις ουσίες από άγνοια; Έχουν την εντύπωση ότι μέχρι τον έλεγχο δε θα ανιχνευθούν; Γίνονται αντικείμενα δολιοφθοράς από αντιπάλους; Ρισκάρουν;
Εγώ έχω μια άλλη απορία: Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική είναι η στανοζολόλη, υποκατάστατο της τεστοστερόνης. Παμπάλαιο φάρμακο/αναβολικό, που ανιχνεύεται πανεύκολα ακόμα και σε απειροελάχιστη ποσότητα. Πώς γίνεται να μην βρέθηκε θετική στο 1ο κιόλας δείγμα? Και επιπλέον, είναι ουσία που βοηθάει κυρίως την μυική ανάπτυξη και εξαφανίζεται από τον οργανισμό μετά από 10 μέρες το πολύ. Ποιός αθλητής θα ασχοληθεί με αύξηση μυικής μάζας ως και 2 μήνες πριν τους αγώνες? Όλοι τεχνική δουλεύουν κατά την φάση της προετοιμασίας και τίποτα άλλο. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω ότι η Δεβετζή (και πολλοί άλλοι) έκανε χρήση ουσιών, μου ακούγεται πολύ χαζό το όλο συμβάν.
Εδώ ντοπάρονται οι νάρκισσοι στα γυμναστήρια για να βγάζουν γκόμενες και να ποζάρουν και δεν θα ντοπαριστούν οι πρωταθλητές σε κάθε άθλημα που κυνηγάνε εκατομμύρια και επιδόσεις.