LIVE!

O πρέσβης της Μ. Βρετανίας στη Σ. Αραβία μόλις ανακοίνωσε ότι ασπάστηκε το Ισλάμ

O πρέσβης της Μ. Βρετανίας στη Σ. Αραβία μόλις ανακοίνωσε ότι ασπάστηκε το Ισλάμ Facebook Twitter
2

Ο Simon Collins, ο Βρετανός πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε ότι έχει ασπαστεί το Ισλάμ, μετά από μια μακρά διπλωματική θητεία σε μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ιράκ και της Συρίας.

Ο Collins, του οποίου η σύζυγος Huda Mujarkesh είναι Σύρια μουσουλμάνα, είναι πλέον ο πρώτος Βρετανός διπλωμάτης που πραγματοποιεί το προσκύνημα στη Μέκκα, γνωστό ως Χατζ.

Σε φωτογραφίες στα social media ο βρετανός πρεσβευτής εικονίζεται με τη σύζυγο του, ντυμένοι με τις παραδοσιακές λευκές στολές που φορούν οι προσκυνητές. Στη φωτογραφία εικονίζεται και η  αγωνίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών στη Σ. Αραβία Φαουζιάχ αλ-Μπακρ.

Ο διπλωμάτης ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν στο Twitter, λέγοντας ότι είχε αποφασίσει να ενταχθεί στην ισλαμική πίστη "αφού πέρασε 30 χρόνια στις μουσουλμανικές κοινωνίες." Ανάμεσα σε αυτούς που τον συνεχάρησαν ήταν και δύο μέλη της Σαουδικής βασιλικής οικογένειας.

Μετά δε την επίσκεψη του στη Μέκκα μπορεί να έχει τον τιμητικό  τίτλο του Πρέσβη Haji Collins.

Αξιωματούχοι από το Λονδίνο σχολίασαν λέγοντας ότι η «μοναδική του θέση» θα μπορούσε να αποδειχτεί ζωτικής σημασίας για τη σχέση μεταξύ του Ισλάμ και του μη-μουσουλμανικού κόσμου.

Με πληροφορίες από το Russia Today

2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ