Γαλλία: Πρόστιμα στους πελάτες για πληρωμένο sex

Γαλλία: Πρόστιμα στους πελάτες για πληρωμένο sex Facebook Twitter
2

Πρόστιμο στους πελάτες για σεξ επί πληρωμή επιβάλει νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε η γαλλική Βουλή, ενώ προβλέπεται ότι οι εκδιδόμενες δεν θα πληρώνουν τίποτα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου την πρώτη φορά που θα γίνει αντιληπτή η παράβαση ο πελάτης θα πληρώνει 1.500 ευρώ ενώ αν συμβεί και δεύτερη φορά το πρόστιμο θα ανεβαίνει στις 3.750 ευρώ. Παράλληλα οι παραβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μαθήματα για τις δυσάρεστες συνέπειες της πορνείας.

Το νομοσχέδιο χρειάστηκε 2,5 χρόνια συζήτησης της κοινοβουλευτικές επιτροπές προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει πλέον νόμος του γαλλικού Κράτους με ψήφους 64 υπέρ και 12 κατά. Αντίθετοι ήταν βουλευτές κυρίως της Δεξιάς που δεν συμφωνούσαν στη μετατροπή των πελατών σε παραβάτες. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου αναφέρουν ότι οι πόρνες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως θύματα και όχι ως εγκληματίες. Υπολογίζεται ότι σήμερα στη Γαλλία υπάρχουν 30-40 χιλιάδες πόρνες.

Ο νόμος που έχει στόχο την αντιμετώπιση των αλλοδαπών κυκλωμάτων που δρουν στη χώρα δημιουργεί το δικαίωμα για όλα τα θύματα της πορνείας να επωφεληθούν από την προστασία και το σύστημα βοήθειας. Ο νόμος αυτός προβλέπει τη δημιουργία μιας διαδρομής εξόδου από την πορνεία και τη δημιουργία ενός ταμείου 4,8 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πρόληψη της πορνείας και την κοινωνική και επαγγελματική υποστήριξη των ιερόδουλων. Το ποσό αυτό θεωρείται πάντως πολύ χαμηλό για να βοηθήσει ένα σημαντικό αριθμό των ιερόδουλων. Ανάμεσα σε όσα προβλέπει είναι και  η έκδοση προσωρινής άδειας παραμονής για μετανάστες που απομακρύνονται από την πορνεία και ένα επίδομα προσωρινής παραμονής, ύψους 336 ευρώ το μήνα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια