O Φίλης απάντησε για τη φωτογραφία που τον παρουσίαζε να κοιμάται στη Βουλή

O Φίλης απάντησε για τη φωτογραφία που τον παρουσίαζε να κοιμάται στη Βουλή Facebook Twitter
Σημειώνεται πως δεν είναι αυτή η φωτογραφία που μοιράστηκε - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
14

Η φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της την Τρίτη το βράδυ δημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα με τη λεζάντα ο Φίλης κοιμάται στη Βουλή. Η εικόνα μοιράστηκε σε social media και προκάλεσε πολλά σχόλια, αλλά σήμερα ο υπουργός Παιδείας απάντησε σε αυστηρό τόνο για την αναμετάδοσή της και κυρίως τα σχόλια που τη συνόδευαν.


«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή ... όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας "κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή". Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια.

Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο "τρολαρίσματος". Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις - και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.

Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή ... είναι λυπηρό ... δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο κ.Φίλης.

πηγή: stokokkino.gr

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
O κ.Φιλης και ο κ.Κουρουμπλης ειναι ενα καλο παραδειγμα πως η "ευαισθησια" για θεματα υγειας τελικα ειναι επιλεκτικη. Το προβλημα της κλινικης απνοιας που δεν φαινεται (δεν ειναι δα σε καροτσακι!) μερικοι "δυσπιστοι" το αμφισβητουν. Οταν ομως βλεπεις την εικονα και παρατηρεις πως ειναι υπερβαρος, δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις πως και τα κιλα του δεν ειναι απο την καλοπεραση αλλα απο καποιο προβλημα υγειας. Παρολα αυτα βλεπω συνεχεια σε σχολια να τον χλευαζουν. Οι ιδιοι που κατηγορουσαν τον Λαζοπουλο για ρατσισμο. Αν νιωθουν καλα αυτοι οι ανθρωποι με τον εαυτο τους...παω πασο!
Κλινική άπνοια δεν υπάρχει. Μάλλον αναφέρεται στην γνωστή και διαδεδομένη ΥΠΝΙΚΗ άπνοια, η οποία όντως σου φέρνει υπνηλία, λόγω κακής ποιότητας βραδυνού ύπνου. Αλλά αν είχε όντως μια τέτοια πάθηση και χρησιμοποιούσε μάλιστα και μηχανική υποστήριξη αναπνοής στον ύπνο του, δεν θα γνώριζε τον σωστό όρο? Θα τον είχε σίγουρα απασχολήσει αρκετά, καθώς θα είχε κάνει κάμποσες βόλτες σε κλινικές για το θέμα. Συγχώρεσέ μας, λοιπόν, την καχυποψία ή/και κακεντρέχεια στα σχόλια μας, τέτοια απανωτά γλωσσομπερδέματα (αν δεχτούμε ότι πρόκειται για τέτοιο) υποδεικνύουν ή ανικανότητα, ή ασχετοσύνη (ή και ψέμα). Για να πούμε πάντως και του στραβού το δίκιο, η πάθηση του κ. Φίλη, το βάρος του και το αν έκλεισε για λίγο τα μάτια του στα έδρανα θα μας ήταν παντελώς αδιάφορα, αν έκανε την δουλειά του και δεν ήταν φύση και θέση έως και φαιδρός.ΥΓ: Τα κιλά του προκαλούν την υπνική άπνοια και όχι το αντίστροφο. Οπότε ναι, το βάρος του δύναται να προέρχεται και από την "καλοπέραση"
Φυσικά η πάθηση λέγεται ΥΠΝΙΚΗ (αποφρακτική )ΑΠΝΟΙΑ και μου κάνει αρνητική εντύπωση που την αναφέρει λανθασμένα ο ίδιος ο νοσών(για τη δημοσιαγραφική γραφίδα καμιά εντύπωση ,είναι γνωστή η ημιμάθεια και προχειρότητα μεγάλου ποσοστού του κλάδου) .Ασφαλώς δεν είναι αυτή το αίτιο της νοσογόνου παχυσαρκίας του υπουργού αλλά το αντίστροφο (η παχυσαρκία του είναι γενεσιουργός αιτία της άπνοιας του).Έίναι λογική επίσης η επισήμανση της ασυμβατότητας της πάθησης (ειδικά όταν εκδηλώνονται οι βαρύτερες παρενέργειες όπως η συνεχής ημερήσια κόπωση και υπνηλία)με την ιδιότητα και τις ευθύνες της υπουργικής θέσης που απαιτεί εγρήγορση ,υψηλά επίπεδα σωματικής και νοητικής δράσης και απόδοση στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων.(εκτός και αν αυτά a priori μας είναι αδιάφορα ή υπερβολικά να τα απαιτούμε απο τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας!).Τέλος να αναφέρω οτι ασθενείς με υπνική άπνοια σε άλλες χώρες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να οδηγούν λόγω αυξημένου κινδύνου ατυχήματος και πως προτρέπονται άμεσα να εφαρμόζουν CPAP κατά τον ύπνο ή να χειρουργούνται με φαρυγγουπερώια πλαστική ( απλή ΩΡΛ επέμβαση)κατι που ο υπουργός καλό θα ήταν να γνωρίζει αν επιθυμεί να συνεχίσει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με το ίδιο σθένος και αποτελεσματικότητα οπως σήμερα...
Ο λόγος που του την πέφτουν είναι γιατί είναι πρωτοφανώς ανίκανος και ιδεοληπτικός για να είναι υπουργός της χώρας και μάλιστα, σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο. Και επειδή αυτό, σε προσωπικό επίπεδο τον καθιστά πολύ αντιπαθή, ότι αρνητικό μεγεθύνεται. Σε ατομικό επίπεδο έχει δίκιο. Άσε που έχει δεν έχει πρόβλημα, κανένας εχέφρων δε θα άντεχε αυτό το καραγκιοζιλίκι που έγινε προχθές στη βουλή χωρίς να τον πάρει ο ύπνος...
Ο σύντροφος έχει κλινική άπνοια και τον κοροϊδεύετε!!Ο άλλος έχει αγχώδη διαταραχή ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ!!Ο άλλος είναι λίγο ξεχασιάρης μου θέλετε εξεταστικές!!!Της άλλης η μάνα ξέρει να διαβάζει τις αγορές ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΛΕΦΤΡΑ!!!Ε άντε στο διάολο πια.
Θεϊκή φωτό!Εγώ όταν είμαι άρρωστος και δεν μπορώ να δουλέψω, πηγαίνω σπίτι μου και χάνω το μεροκάματο. Και αν η πάθηση μου είναι διαρκείας, μένω και άνεργος.Αυτοί απαιτούν να παίρνουν βουλευτικό μισθό και σύνταξη γιά να κοιμούνται όρθιοι. Και θυμώνουν όταν οι προϊστάμενοι τους (εμείς) τους τσακώνουμε να κοιμούνται εν ώρα υπηρεσίας.Τι σημαίνει άρρωστος; Αν είσαι άρρωστος να πάρεις μια αναπηρική σύνταξη και να κάτσεις σπίτι σου. Την βουλευτική αποζημιωσάρα γιατί την τσεπώνεις;Αλλά φταίνε οι ραγιάδες που σε ανέχονται.
@HarlanΤο θεμα Φιλη δεν με ενδιαφερει.Ας προσεχε στοιχειωδως τι λεει οταν ειναι ξυπνιος,οντας μαλιστα υπουργος Παιδειας,και το αν "εκλεινε"καμμια φορα τα ματια του στην Βουλη ποσως θα με απασχολουσε.Εχω ομως να κανω καποια επισημανση προς εσενα.Γενικοτερης φυσεως.Γραφεις οτι οταν εσυ εισαι αρρωστος πας στο σπιτι σου.Ακομη και αν χανεις το μεροκαματο,η ακομη και αν προκειται να μεινεις ανεργος.Η μονη υποθεση την οποια μπορω να κανω ειναι οτι μαλλον δεν εχεις οικογενεια,και,κυριως ,μαλλον δεν εχεις παιδια τα οποια να εξαρτωνται απο εσενα.Διοτι αν ειχες ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ στη δουλεια σου ακομη και αρρωστος,ακομη και "ημιθανης",αν απο αυτο εξαρταται το αν θα εχουν φαγητο και ρουχα τα παιδια σου την επομενη.Οπως κανουν πολλοι,παρα πολλοι,"ανωνυμοι ηρωες"καθημερινα.Ειδικα αυτες τις τραγικες ημερες που περναμε.Τους οποιους και θα εβλεπες απλα ριχνοντας μια ματια γυρω σου.Οσο για την "αναπηρικη συνταξη"και για τον τροπο που αναφερεσαι σε αυτη καταμαρτυρει δυο πραγματα.Πρωτον οτι δεν εχεις ιδεα τι σημαινει"αναπηρικη συνταξη".Πραγματικη,οχι "μαιμου"οπως αυτες οι οποιες εχορηγουντο αφειδως επι δεκαετιες.Και σου ευχομαι να μην γνωρισεις ποτε.Και δευτερον οτι η "ευαισθησια"προς μια κατηγορια ατυχων,πλην αξιων καθε σεβασμου,ανθρωπων,δεν ειναι απο τα βασικα χαρακτηριστικα σου.
αγαπητέ LAMPROS, μήπως ξεχνάς σε ποια κυβέρνηση είναι υπουργός ο κ. Φίλης? Να σου θυμίσω. Στην κυβέρνηση του άλλα σκέφτομαι, άλλα λέω, άλλα κάνω.. Δικαιολογία δεν θα έβρισκε? Επαναλαμβάνω αν όντως έχει θέμα υγείας ο άνθρωπος θα μπορούσε ίσως και να μην αναλάβει μια τέτοια πολιτική θέση.