H ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης για το ντόπινγκ της Σαράποβα

H ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης για το ντόπινγκ της Σαράποβα Facebook Twitter
9

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η  Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης με αφορμή τα όσα είπε απόψε για  το θετικό δείγμα στον έλεγχο η τενίστρια Μαρία Σαράποβα.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που έκανε η Μαρία Σαράποβα στην συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, το Αντιντόπινγκ Πρόγραμμα του Τένις (TADP) επικυρώνει τα ακόλουθα:

- Στις 26 Ιανουαρίου 2016 η Μαρία Σαράποβα παρείχε δείγμα αντιντόπινγκ στο TADP στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

- Το δείγμα αναλύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) σε διαπιστευμένο εργαστήριο, το οποίο ανίχνευσε την ουσία meldonium, η οποία είναι απαγορευμένη σύμφωνα με τον κώδικα της WADA και του TADP.

-Σύμφωνα με το άρθρο 8.1.1 του TADP, η Μαρία Σαράποβα από τις Μαρτίου έχει παραβεί τους κανονισμούς Αντιντόπινγκ.

-Η Μαρία Σαράποβα παραδέχτηκε την παρουσία meldonium στο δείγμα που ελήφθη από τις 26 Ιανουρίου.

-Από τη στιγμή που το meldonium δεν είναι εγκεκριμένη ουσία από τον WADA και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες θα ισχύσει ποινή αποκλεισμού από τις 12 Μαρτίου, ενώ το διάστημα αποκλεισμού θα ανακοινωθεί ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης».

Στην περίπτωση που η Μαρία Σαράποβα αποδείξει ότι δεν υπήρξε δόλος στη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας και πραγματικά είχε ανάγκη να την λαμβάνει για το καρδιολογικό πρόβλημα που επικαλέστηκε στην συνέντευξη Τύπου, θα τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, διαφορετικά αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και 4 ετών.

Φυσικά, θα ακυρωθούν όλα τα αποτελέσματα που έχει δώσει τη φετινή σεζόν, θα αφαιρεθούν οι 430 βαθμοί που κέρδισε στην παγκόσμια κατάταξη μέσα στο 2016 από την παρουσία της στο Αυστραλιανό Όπεν, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει και το χρηματικό έπαθλο των 280.663 δολαρίων που έλαβε για την παρουσία της στον προημιτελικό, στον οποίο γνώρισε την ήττα από την Σερένα Γουίλιαμς.

πηγή:.gazzetta.gr

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Δεν επικροτώ το ντόπινγκ ως πρακτικη όταν υποστηρίζω την άποψη των επιστημόνων ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί, είμαι απλά ρεαλίστρια, δε θα σταματήσει. Το επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται όλοι τους είναι πολύ υψηλό κ οι περισσότεροι κ όσοι θέλουν να αγγίξουν αυτές τις κλίμακες είναι υπέρφιλόδοξοι και υπερανταγωνιστικοί, θέλει ιδιαίτερη ψυχολογία για να είσαι πρωταθλητής. Κ ναι πιστεύω ότι αν όχι όλοι η συντριπτική πλειοψηφία τους ντοπάρεται, αλλιώς δε θα υπήρχε καν ως θέμα συζήτησης, σορυ αλλά δε ζω στο δάσος με τις νεράιδες. Κ μια μικρή παρένθεση, φιλή μου που έκανε στην εφηβεία της στίβο σε υψηλό επίπεδο δεν προχώρησε σε επίπεδο πρωταθλητισμού ενώ είχε καλές επιδόσεις κ μπορούσε να το κυνηγήσει γιατί έλεγε ότι όλοι ντοπάρονταν κ φοβόταν για την υγεία της, επίσης μου είπε ότι Θάνου/Κεντέρης ντοπάρονταν -μιλάμε για μερικά χρόνια πριν το σκάνδαλο- οπότε δικαιολόγησε έστω από αυτό τον κυνισμό μου. Κ το σχόλιο σου για τη Williams ναι ήταν κ σεξιστικό κ άκομψο κ άδικο. Γιατί το πως μοιάζει κ το αν συμφωνεί με την αισθητική σού είναι άσχετο με το πόσο σπουδαία αθλήτρια είναι. Αν θεωρείς ότι ντοπάρεται κ γιαυτό είναι καλή να σου υπενθυμίσω ότι είπες πως κανένα φάρμακο δε θα σε κάνει Φέντερερ. Εν κατακλείδι.. ναι διαφωνούμε.
Χωρίς να το ψάξεις στο google μπορείς να μου πεις ποιο ήταν δεύτερος και τρίτος στους ολυμπιακούς στο 100μ;Όχι μάλλον και η διαφορά τους με τον πρώτο Μπολντ είναι μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου.Αυτά τα εκατοστά σε χωρίσουν από εκατομμύρια ευρώ και φήμη.Και ο δεύτερος εύκολα θα πάει στην ουσία που θα του τα δώσει.Αυτή που ακόμα δεν ανιχνεύεται.Τώρα εσύ που είσαι ρεαλίστρια και κυνική μάθε πως κυνικός είναι αυτός που λέει τα πράγματα όπως είναι.Και όταν βλέπω την Γουίλιαμς βλέπω ένα αντρικό σώμα.Τόσο απλά.Αυτό ούτε σεξιστικό είναι, ούτε άκομψο αλλά η μαύρη αλήθεια.
Μπορεί κ ο πρώτος να πήρε ακριβώς για να πετύχει ακριβώς αυτή την απειροελάχιστη διαφορά. Κ είανι σεξιστικό γιατί το άρθρο αφορούσε αθλητές που ντοπάρονται όχι την εξωτερική εμφάνιση της Williams και αν δεις φωτογραφιες της από την εφηβεία της πάντα φαινόταν ότι είναι ιδιαίτερα μυώδης κ μεγαλόσωμη γιατί είναι αυτή η κατασκευή του σώματός της. Έχεις κάθε δικαίωμα να μη σου αρέσει ως γυναίκα λόγω σωματότυπου αλλά δεν έχει σχε΄ση με το ταλέντο της ως τενίστρια -που είναι μεγαλύτερο από της Σαράποβα κ αν ηταν λευκή θα είχε επίσης τα ίδια συμβόλαια εκατομμυρίων- με τις επιδόσεις της κ το αν ντοπάρεται. Η ροή της σκέψης σου ήταν: είναι ογκώδης κ πολύ μυώδης, άρα ντοπάρεται για να έχει αντρικό σώμα, για να έχει καλύτερες επιδόσεις, άρα δεν είναι πραγματικά καλή αθλητρια. Πάντως αν παρατηρήσεις στο στίβό ή στο ΝΒΑ όλοι οι μαύροι αθλητές είναι πολύ πιο μυώδεις από τους λευκούς συναθλητές τους. Κυνικός είναι αυτός που περιμένει συνήθως τα χειρότερα από την ανθρώπινη φύση, έχψει μια μικρή διαφορά με το ρεαλιστή.
Τα συμβόλαια της Γουίλιαμς δεν τα ξέρω και δεν έχω σπουδάσει μαρκετιν για να ξέρω γιατί μια εταιρία δίνει εκατομμύρια σε ένα παίκτη. Αλλά και ο Μπέργκμαν έπαιρνε περισσότερα από τον λευκό και σαφώς ποιο ταλαντούχο Ζινταν γιατί ήταν ή θεωρείτο ποιο όμορφος.Τώρα σαφώς και έχει ταλέντο στο τένις αλλά εμένα δεν μου αρέσει το στιλ της όπως δεν μου άρεσε και του δεύτερου σε τίτλους και για κάποιους Έλληνα Σάμπρας. (Σερβις , φιλέ, βολέ. Οπότε στο χώμα παπαλα.)Τώρα μάθε πως στο ΝΒΑ οι ουσίες είναι ελεύθερες και δικέφαλους και κοιλιακούς τέτοιους δεν κάνεις από γεννησιμιού σου.Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο."Ο γιατρός είπε ότι πέθανε από ασφυξία. Ο ήρωας σου πέθανε μπουκωμένος στα σκατά""Είναι πρόστυχο αυτό που κάνεις Δημητρό""Δεν βαριέσαι, καημένε. Πρόστυχα γίνονται όλα όταν τα λες όπως είναι στο φυσικό τους"Στρατής Μυριβήλης-"Η ζωή εν τάφο".Οπότε πες με σεξιστή, πες με κυνικό, πες με πρόστυχο, πες με όπως θέλεις.Ο τεράστιος Μυριβήλης απαντά.Καλή σου ημέρα
Όσα αναβολικά και να πάρεις δεν θα παίζεις σαν τον Φεντερελ. Όσο για το τι λέει η μεγάλη συγγραφέας παιδικών βιβλίων δεν με απασχολεί γιατί εγώ δεν λέω μοιάζει αλλά έγινε άντρας όπως η Χάιντι Κρίγκερ.
Την ψαχούλεψες κ το έχεις σίγουρο ότι είναι άντρας? Δεν ανέφερα ότι η χρήση των αναβολικών θα μετατρέψουν πουθενά έναν μέτριο αθλητή σε πρωταθλητή, είπα ότι ΟΛΟΙ όσοι κάνουν πρωταθλητισμό ντοπάρονται! Είναι ξεκάθαρο αυτό που έγραψα. Δεν αναιρεί ότι μπορεί να είναι ταλεντάρες κ να προπονούνται πολύ σκληρά κ να ακολουθούν σωστή στρατηγική την ωρα που που παίζουν/αγωνίζονται, αλλά ντοπάρονται! Όταν υπάρχει ήδη το σκάνδαλο με τον Λανς Άμστρονγκ κ χρόνια φήμες για αθλητές του βεληνεκούς του Φέλπς κ άλλων αθλητών - μεγαθήρια του στίβου κ όταν βλέπεις καθηγητές πανεπιστημίων όπως Harvard και ΜΙΤ να λένε ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί η χρήση αφού γίνεται κατα κόρον ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι βλάβες στην υγεία των αθλητών...ε τι άλλο θες μετά?
Δεν την ψαχούλεψα είναι αλήθεια αλλά και να το ήθελε δεν θα το έκανα γιατί όσο σεξιστικό και να ακούγετε έχω ποιο εκλεπτυσμένα γούστα.Όχι δεν θέλω μοντέλο αλλά εγώ στην φωτογραφία που είδα νόμιζα ότι είναι εξαιτίας του τριόδου.Τώρα το να συγκρίνουμε το τένις με την ποδηλασία και ειδικά με τον απάνθρωπο γύρο της Γαλλίας είναι σαν να συγκρίσεις το σκάκι με το τάβλι μην πω την μονοπολη.Οπότε δεν ρωτάω αν έκανες εξετάσεις αίματος σε όλους!!! μια και όλοι ντοπάρονται.Και ας μην είμαι καθηγητής στο ΜΙΤ το ίδιο πιστεύω και εγώ.Γι αυτό έχω καταντήσει να βλέπω μόνο τένις χορό στον πάγο και καταδύσεις.Τώρα για την νομιμοποίηση είμαι αντίθετος γιατί μετά πέρα από την σημαία της αθλητικής εταιρίας θα έχουν και της φαρμακευτικής.Οπότε αφού δεν τους αναγκάζει κανείς πέρα της φιλοδοξίας τους να είναι Νο 1!!! ας σταματήσουν να παίρνουν. Διαφωνούμε αλλά έτσι είναι αυτά.
Καταρχήν ΟΛΟΙ όσοι κάνουν πρωταθλητισμό παγκοσμίως ντοπάρονται, ας μην έχουμε αυταπάτες, δεν αγγίζονται οι επιδόσεις αυτές χωρίς ντοπάρισμα. Έξω γίνεται μεγάλη συζήτηση, στους επιστημονικούς κύκλους για τη νομιμοποίση του ντόπινγκ ώστε να παρακολουθείται πιο σωστά η υγεία των αθλητών. Όσο για το αν η Williams μοιάζει με άντρα, η J. K. Rowling απάντησε άψογα https://pbs.twimg.com/media/CJpHXgGXAAAHTQa.jpg
Καλά ας κάνουν και κανένα έλεγχο στην Γουίλιαμς γιατί με τα τόσα αναβολικά που έχει πάρει νομίζω πως έχει γίνει άντρας σαν τις Ανατολικογερμανίδες .