Oι γυναίκες πρόσφυγες δέχονται σεξουαλική κακοποίηση στο δρόμο προς την Ευρώπη

Oι γυναίκες πρόσφυγες δέχονται σεξουαλική κακοποίηση στο δρόμο προς την Ευρώπη Facebook Twitter
1

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών προσφύγων δέχτηκε η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, γυναίκες που ρωτήθηκαν από τους διεθνείς οργανισμούς και βρίσκονταν σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Νορβηγία, είπαν ότι σε κάθε βήμα τους ήταν εκτεθειμένες σε κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με την έκθεση, οργανώσεις και κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τις γυναίκες που απειλήθηκαν στη διάρκεια τους ταξιδιού τους και αισθάνθηκαν ανασφάλεια. Οι γυναίκες προτιμούσαν να κοιμούνται στις παραλίες, όπου αισθάνονταν πιο ασφαλείς ενώ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την ίδια τουαλέτα με τους άνδρες. Σε όλες σχεδόν τις χώρες διακινητές και αξιωματικοί επιδίωκαν μια σεξουαλική σχέση μαζί τους.

Γυναίκα πρόσφυγας κατέθεσε στην έρευνα ότι στα ξενοδοχεία στην Τουρκία οι διακινητές τους έλεγαν ότι θα πλήρωναν λιγότερα αν κοιμούνταν μαζί τους. ¨Ήταν αηδιαστικό, τα ίδια στην Ιορδανία….λαθρέμποροι με παρενόχλησαν, με άγγιξαν αρκετές φορές. Απλά δεν με πλησίασαν γιατί ήταν μαζί μου τα ξαδέλφια μου. Ήμουν τόσο φοβισμένη…», είπε στους ερευνητές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM