Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ

Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter
3
Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter

Μια εταιρία στην Οκλαχόμα σχεδίασε μια αλεξίσφαιρη κουβέρτα, προορισμένη να προστατεύει παιδιά και δασκάλους σε περίπτωση που συμβεί κάποιος μαζικός πυροβολισμός.

Η «Bodyguard Blanket» είναι σύμφωνα με την ProTecht που την κατασκεύασε φτιαγμένη από το ίδια ακριβώς υλικά που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter

Ο Steve Walker εξηγεί πως η ιδέα του ήρθε μετά το μακελειό στο Sandy Hook Elementary School αλλά και τον τυφώνα της Οκλαχόμα. Η εταιρία υποστηρίζει πως το προϊόν προσφέρει προστασία απέναντι στο 90% των όπλων που μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σε περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ.

Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter

Η κουβέρτα διαθέτει λουριά που μπορούν να δεθούν όπως ακριβώς αυτά μιας τσάντας. Είναι ελαφριά και αποτελείται από χοντρό πλαστικό, σαν αυτό που χρησιμοποιείται για βαλλιστική θωράκιση και παρέχει προστασία και από καρφιά, θραύσματα από μέταλλο κι άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter

Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ένα τυφώνας, δεδομένου πως προστατεύουν κι από τα μπάζα που μπορεί να δεχτεί κάποιος, η κατασκευαστική εταιρία λέει πως είναι πολύ πιο χρήσιμα σε περιπτώσεις πυροβολισμών σε σχολεία.

Αυτή η αλεξίσφαιρη κουβέρτα είναι ό,τι πιο λυπηρό έφτασαν να χρειάζονται οι ΗΠΑ Facebook Twitter

Ο Stan Schone, της εταιρίας ProTecht, σε συνέντευξή του στο The Oklahoman, υποστηρίζει πως ένας χώρος ασφαλείας μέσα στα σχολεία δεν είναι τελικά τόσο αποτελεσματικός όσο μπορεί να γίνει αυτή η κουβέρτα, γιατί όταν ξεσπάσει ένας πυροβολισμός τα παιδιά θα πρέπει να βγουν από την αίθουσα και να τρέξουν.

Αντιθέτως, η «Bodyguard Blanket» μπορεί να φυλάσσεται μέσα στις αίθουσες και τα παιδιά «μπορούν να κλειδώσουν αμέσως την πόρτα και να τη φορέσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου». Μάλιστα φιλοδοξούν να την κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι του σχολικού εξοπλισμού και του πρωτοκόλλου ασφαλείας σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες των ΗΠΑ.

«Είναι τουλάχιστον λυπηρό που φτάσαμε σε αυτό το σημείο σαν κοινωνία, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα» παρατηρεί ο Schone. «Η κουβέρτα δίνει στα παιδιά μια επιλογή, μια εναλλακτική που θα τους δώσει και την ευκαιρία να επιβιώσουν» καταλήγει.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM