Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους δέχονται μέλη της Επιτροπής των Σοφών

Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους δέχονται μέλη της Επιτροπής των Σοφών Facebook Twitter
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος και μέλη της "επιτροπής σοφών " κατά τη διάρκεια της παράδοσης του πορίσματος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος
1

Επίθεση μέσω Διαδικτύου, με υβριστικά και χυδαιολογικά σχόλια, δέχονται κάποια μέλη της Επιτροπής των Σοφών που κατάρτισαν το πόρισμα για το ασφαλιστικό. Μάλιστα κάποια μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε με ρεπορτάζ το MEGA, δέχονται τηλεφωνήματα με απόκρυψη, όπου άγνωστοι τους απειλούν για τη σωματική τους ακεραιότητα και σε μια περίπτωση ακόμα και για τη ζωή τους.

Ο οικονομικός συντάκτης του καναλιού, Αν. Χριστοδουλάκης ανέφερε χθες το βράδυ πως τα μέλη της Επιτροπής σκοπεύουν εάν συνεχιστούν οι απειλές να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για προστασία, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και άρση του απορρήτου των κλήσεων προκειμένου να αποκαλυφθούν ποιοι απειλούν τις ζωές τους. Κάποια μέλη της Επιτροπής δεν χρησιμοποιούν πλέον τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να αποφύγουν αυτές τις απειλές.

Δεν μπορεί η Επιτροπή Σοφών να κόψει συντάξεις υπογράμμισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το μέλος της, Δημήτρης Μπούρλος στον απόηχο των πληροφοριών για τις απειλές.

"Εγώ ήμουν από αυτούς που εξέφρασαν διαφορετική άποψη σε σχέση με το πόρισμα, σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μετεφέρθησαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μετεφέρθη πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είναι απαράδεκτα. Το θέμα είναι ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να κόψει συντάξεις", τόνισε.

Και υποστήριξε περαιτέρω: "Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα, εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, άλλωστε σας θυμίζω και το εξής, στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων".

Εκτίμησε πως "τα δύσκολα για το ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο μνημόνιο" και πως "είναι γνωστό και τα δύσκολα βέβαια προέρχονται και από την σκληρή πραγματικότητα".

Για το περιστατικό όπως του μεταφέρθηκε από τα μέλη της επιτροπής στα οποία έγινε η επίθεση ανέφερε πως κάποιοι "εξέφρασαν κάποιες απειλές σε σχέση με τη σωματική ακεραιότητα δεδομένου ότι με τη συμπεριφορά τους κόβουν συντάξεις".

Σημείωσε ωστόσο πως "όλα είναι θέματα κυβερνητικών αποφάσεων και ψήφισης νόμων από τη Βουλή" ενώ για τη δική του διαφωνία με το πόρισμα είπε πως είναι εκπεφρασμένη στο ίδιο το πόρισμα "και σε σχέση με το μοντέλο που προκρίνεται και σε σχέση με τον επανυπολογισμό του ποσού των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων και σε σχέση με την επικουρική σύνταξη".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτά έχει η μοίρα του σοφού. Ανάλογα δεν τράβηξε και ο Γαλιλαίος και τόσοι άλλοι πρωτοπόροι του πνεύματος όταν εξέφρασαν τις καινοτόμες ιδέες τους;