Άνθιμος: Οι ομοφυλόφιλοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη

Άνθιμος: Οι ομοφυλόφιλοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη Facebook Twitter
21

Σε δηλώσεις και πάλι κατά των ομοφυλοφίλων αλλά και εμμέσως κατά των προσφύγων προχώρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε συνέντευξη του στο κανάλι Έψιλον.

«Δεν είναι ότι τους καταδικάζω, αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στους αιώνες, διαφήμιση και παρέλαση των ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε μια κατάσταση παρανομίας, αφύσικη», δήλωσε ο Μητροπολίτης σημειώνοντας ότι «Ο Θεός τον περιμένει, τον αγαπάει και του δίνει αφορμές για να μετανοήσει. Από εκεί και πέρα έχει την ευθύνη του. Δεν μπορεί όμως να του αναγνωρίσει αυτό που λέμε εμείς "πολύ καλά κάνει". Σαν ανθρώπους τους τιμάμε, τους αγαπάμε, διαφωνούμε με την αμαρτία τους της οποίας δεν δεχόμαστε τη διαφήμιση και μάλιστα εντός του χώρου που για μας είναι πνευματική δικαιοδοσία μας».

 «Τους καλοδεχόμεθα, τους αγαπάμε, τους φροντίζουμε, τους προωθούμε αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν χωράμε άλλοι». Είπε επίσης για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα, προσθέτοντας ότι «το είδα ότι δεν θα μπορούμε να σταθούμε εμείς όταν θα έρθουν όλοι οι άλλοι». «Ορίστε, στην πλ. Βικτωρίας στην Αθήνα ασθμαίνουν όλο οι γύρω. Έτσι θα γίνει; Έτσι θα μείνουμε;», διερωτήθηκε ο θρησκευτικός ταγός.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που εξακολουθούν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρουν τα στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας, που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ