Απεργία την Πρωτομαγιά

O Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και είπε πως έτσι ανοίγει προοπτική διεξόδου για τη χώρα.

O Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και είπε πως έτσι ανοίγει προοπτική διεξόδου για τη χώρα. Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Τη διαβεβαίωσή του ότι μετά τις εκλογές σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί έδωσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε δε, βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα και ότι όλοι οι υπόλοιποι με διάφορα κόλπα προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές λέγοντας ότι για πρώτη φορά ανοίγει προοπτική διεξόδου για τη χώρα.

Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση, τόνισε στη συνέχεια σημειώνοντας πως ο μόνος δρόμος, τον οποίο και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο δρόμος της σκληρής διαπραγμάτευσης που πετυχαίνεις νίκες.


Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς πρέπει να τηρηθεί, είπε στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον είναι κυβέρνηση εκ νέου θα εφαρμόσει τη συμφωνία που επέτυχε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με αντισταθμιστικά μέτρα, με στόχο να ξεφύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τη μέγγενη της επιτροπείας, με την ελάφρυνση του χρέους, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αλλαγή των κακώς κειμένων, με σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές.

Νωρίτερα, πραγματοποίησε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως είπε, ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα 40 χρόνια, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα δυόμισι χρόνια της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την στάση που κρατούσε το κόμμα του όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή και έβαλε το δίλημμα το εκλογών που όπως είπε είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

Ακόμη, απέκλεισε την συνεργασία με τη ΝΔ λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus vivendi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

"Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ είπε ότι σπάζουμε το τρίγωνο της διαπλοκής. Υπογράμμισε ότι ήδη το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα γίνει νόμος του κράτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: "Δεν πήγα στη Ρωσία για να ζητήσω λεφτά. Δεν ζήτησα οικονομική βοήθεια"."Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική και είναι δύναμη σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή".

 

Σε ερώτηση του Ν. Ρούμπου, για λογαριασμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τη χώρα με 90 δισ. ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η Ελλάδα με τη συμφωνία εξασφάλισε 83 δισ. τα οποία θα αξιοποιηθούν στην αποπληρωμή ομολόγων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ με χαμηλότερα επιτόκια".

"Άρα αποχρεωνόμαστε και δεν χρεώνουμε τη χώρα όπως λέει η ΝΔ" συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας. Επίσης, είπε ότι "διασφαλίζουμε το τραπεζικό σύστημα και προλαβαίνουμε το bail in που θα ισχύσει στην Ευρώπη από 1η Ιανουαρίου του 2016".

Σε ερωτήματα σχετικά με το μετεκλογικό τοπίο, το ενδεχόμενο να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απόλυτη πλειοψηφία εφόσον είναι πρώτο κόμμα, τις ενδεχόμενες συνεργασίες κ.ά., ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόγραμμά του, θα είναι πρώτος στις εκλογές, διεκδικεί την απόλυτη πλειοψηφία και πως αν δεν την έχει, η χώρα θα κυβερνηθεί.


«Σε εμάς όρους και προϋποθέσεις να ταυτιστούμε με το παλιό και να μην κάνουμε τις τομές που θέλουμε, κανείς δεν θα βάλει», υπογράμμισε. Υποστήριξε ότι κανείς δεν δίνει μάχη από τα υπόλοιπα κόμμα για να βγει πρώτος και πως είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος. Τόνισε ότι η μάχη που δίνουν οι άλλοι είναι για να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγκάσουν να είναι όμηρος των παλιών πολιτικών δυνάμεων.


Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητά του ότι ο λαός θα δώσει απάντηση στις 20 Σεπτέμβρη, για να προσθέσει ότι πάντως αν ο λαός θέλει να επιλέξει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος -και άρα έρθει δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ- ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κοινωνική πλειοψηφία, να διεκδικεί και να προστατεύει τα δικαιώματά της.


Όσον αφορά στη συμφωνία είπε ότι την έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα έφερνε κανείς άλλος τέτοια συμφωνία, η οποία, όπως υπογράμμισε, παρά τις δυσκολίες που έχει, για πρώτη φορά έχει μια προοπτική εξόδου. Διερωτήθηκε εάν θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ή ο Σταύρος Θεδοωράκης, που έλεγε στην κυβέρνηση να φέρει συμφωνία όπως και να είναι αυτή. Υποστήριξε ότι η σωστή και γρήγορη τήρηση της συμφωνίας είναι η πιο γρήγορη διέξοδος, παράλληλα με τα ζητήματα που μπορεί η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και στα οποία έχει αναφερθεί εκτενώς.


«Είμαι βέβαιος», σημείωσε, «ότι έχουμε ακόμα δυσκολίες, αλλά τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας»

 

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μμμ και οι ΓΑΠ,Σαμαρας,Βενιζελος κτλ αυτα ελεγαν,οτι το μνημονιο ειναι μονοδρομος κτλ αλλα εσυ τους εβριζες προδοτες,γερμανοτσολιαδες κτλ.Τωρα ξαφνικα το μνημονιο ειναι μονοδρομος για τον ψευτρακο Τσιπρα,αφου βεβαια μας πηγε πισω ξανα μεχρι να το αντιληφθει...Οποτε Τσιπρα το βραδυ των εκλογων μην εκπλαγεις απο το κακο αποτελεσμα...Σσ. Αυτο οτι το μνημονιο του ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα με ξεπερνα.Ολα τα επιχειρηματα αποδομουνται ενα-ενα γτ κι εδω λεει πολλα ψεματα κ φοβερες ανακριβειες....