Χωριό στην Κρήτη χρωστάει 250.000 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού

Χωριό στην Κρήτη χρωστάει 250.000 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού Facebook Twitter
3

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης ΗρακλείουΝίκου Φακουρέλλη, στην ΕΡΑ Ηρακλείου και όσα μεταδίδει το  cretalive.gr οι οφειλές, συμπεριλαμβανομένων αυτών του τελευταίου τριμήνου, αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή σε δήμους και δημότες επικρατούσε μέχρι πρότινος μία χαλαρότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποτυπώνει την κατάσταση είναι αυτό των δημοτών που δεν έχουν πληρώσει λογαριασμό νερού την τελευταία 5ετία, ενώ ένα χωριό λίγο έξω από το Ηράκλειο οφείλει 250.000 ευρώ.

Πλέον η ΔΕΥΑΗ αποστέλλει λογαριασμούς και ειδοποιητήρια για άμεση πληρωμή, διεκδικώντας τα μοναδικά έσοδα της επιχείρησης.

"Τα μόνα έσοδα της ΔΕΥΑΗ είναι από τους λογαριασμούς, αφού δεν υπάρχει καμία επιδότηση από το κράτος, ούτε από ευρωπαϊκά προγράμματα" - είπε ο κ.Φακουρέλλης, ο οποίος καλεί τους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ για περιπτώσεις πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προβλέπεται ο διακανονισμός.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να εντοπίσει τις περιπτώσεις κλοπής νερού και καταβάλλει προσπάθεια να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Προς το παρόν αποπληρώνει δάνεια που δεν υπερβαίνουν τα 10 εκ.ευρώ, ενώ μεγάλο δάνειο που συνήφθη με την ΕΤΕΠ, πριν δύο δεκαετίες για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού, βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς ουδέποτε ως σήμερα η επιχείρηση ανταποκρίθηκε στις οφειλές της για το δάνειο αυτό.

πηγή: cretalive.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια