ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Έκαψαν χώρο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Βερολίνο

Έκαψαν χώρο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Βερολίνο Facebook Twitter
Φωτο: AP
4

Ολοσχερώς κάηκε χθες το βράδυ ένα γυμναστήριο κοντά στο Βερολίνο όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. 

Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν τη νύχτα δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά που είχε ήδη επεκταθεί πολύ γρήγορα στο γυμναστ του Νάουεν, μια μικρή πόλη του Βρανδεμβούργου, που βρίσκεται 20 χλμ. βορειοδυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Έκαψαν χώρο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Βερολίνο Facebook Twitter
Φωτο: AP


Από τη φωτιά δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά από τις συγκρούσεις δεκάδες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


"Αν αποδειχθεί από τις έρευνες ότι πρόκειται για ξενοφοβική ενέργεια, η αστυνομία και η δικαιοσύνη του Βρανδεμβούργου θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συλλάβουν τους δράστες και να τους τιμωρήσουν", ανέφερε σε μία ανακοίνωση ο επικεφαλής του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, Ντίετμαρ Βόιντκε.

Έκαψαν χώρο που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στο Βερολίνο Facebook Twitter
Φωτο: AP


Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά, οι ερευνητές εκτιμούν πως μπορεί να πρόκειται για εμπρησμό, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ωστόσο ότι καμία άλλη ένδειξη που να ενισχύει τη θέση αυτή δεν έχει βρεθεί επί τόπου.


Από τον Σεπτέμβριο το γυμνάσιο αναμένετο να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο επείγουσας υποδοχής περίπου 130 προσφύγων. Στη Δρέσδη θα βρεθεί αύριο η Άνκελα Μέρκελ η οποία καταδίκασε τις διαδηλώσεις των Γερμανών Ακροδεξιών, για να επισκεφθεί ένα άλλο καταφύγιο που κάηκε από τους Νεοναζί.

4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ιδού το γερμανικό θαύμα. Εμείς αν πούμε απλά ότι δεν αντέχουμε να φιλοξενούμε άλλους αντιμετωπιζόμαστε αυτομάτως ως ρατσιστές. Οι Γερμανοί γίνονται απειλητικοί και κανείς δε λέει τίποτα. Όσο πολιτικοί όπως ο Σόιμπλε μιλούν για τη γερμανική υπεροχή μέσα από δηλώσεις που ευνοούν κλίμα ρατσιστικό (βλέπε εργατικούς τίμιους Γερμανούς έναντι τεμπέληδων του Νότου) τέτοια περιστατικά δυστυχώς θα πολλαπλασιαστούν.
Δυστυχώς ναι, το σχόλιό μου ήταν φυσικά ειρωνικό λόγω του τσουβαλιάσματος ενός ολόκληρου λαού λόγω μεμονομένων περιστατικών. Άρα γιατί να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο;