Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter
6

 

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC

Πρώτο θέμα στα περισσότερα μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.


«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών, σε μια προσπάθεια να τηρηθεί η συμφωνία διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal. «Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, κάνοντας μια ριψοκίνδυνη κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εξουσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προκηρύξει νέες εκλογές, δηλώνει υπουργός» της κυβέρνησής του, είναι ο τίτλος της εφημερίδας New York Times στο σχετικό θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter


Παρόμοιοι είναι οι τίτλοι και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων The Independent και The Guardian, με βάση  ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από την Αθήνα.


Στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι επίσης πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Ελληνική κρίση: ο πρωθυπουργός Τσίπρας "θα προκηρύξει εκλογές για τον Σεπτέμβριο"».

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter

Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais, που επικαλείται ως πηγές της διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ιδίως την ΕΡΤ, είναι η πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές αναμένεται ότι θα είναι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Πρώτο θέμα οι ελληνικές εκλογές παγκοσμίως Facebook Twitter


"Και η παραίτηση του Τσίπρα;" διερωτάται η Liberation, αναμεταδίδοντας το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Το ελληνικό πρακτορείο μόλις το επιβεβαίωσε: ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (...) θα ανακοινώσει επισήμως τη διεξαγωγή εκλογών απόψε και ταυτοχρόνως θα ανακοινώσει την παραίτησή του", γράφει η εφημερίδα.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα Le Point στη διαδικτυακή της έκδοση, επικαλούμενη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Figaro, που επισημαίνει: «σύμφωνα με τo AΠΕ-ΜΠΕ, «αναμένεται ένα τηλεοπτικό διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού».


Στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική εφημερίδα Humanite, μεταφέροντας τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.


«Ελλάδα: ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί προκειμένου να προκαλέσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών;» διερωτάται στον ιστότοπό του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.


Πρώτο θέμα στην ιταλική La Repubblica το θέμα της Ελλάδας με τον τίτλο του άρθρου: Ο Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του. Και στο άρθρο που ακολουθεί υπογραμμίζεται ότι στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού η προσφυγή στις κάλπες την 20η Σεπτεμβρίου.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Έκκληση 25 χωρών για άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Στο επίκεντρο των επικρίσεων ο θάνατος εκατοντάδων Παλαιστινίων κοντά σε εγκαταστάσεις διανομής τροφίμων – «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει τώρα», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών σε κοινή δήλωση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πάνω από 130 νεκροί σε 24 ώρες - Νέα χτυπήματα από το Ισραήλ

Διεθνή / Γάζα: Πάνω από 130 νεκροί σε 24 ώρες - Νέα χτυπήματα από το Ισραήλ

Το Ισραήλ προχώρησε στην ανανεωμένη επίθεσή του παρά δημοσιεύματα στον εβραϊκό Τύπο που ανέφεραν ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πως η Χαμάς ήταν κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Ιράν μετατρέπουν τα social media σε όπλο: Η ψυχολογική μάχη πίσω από την επίθεση στη φυλακή Εβίν

Διεθνή / Ισραήλ και Ιράν μετατρέπουν τα social media σε όπλο: Η ψυχολογική μάχη πίσω από την επίθεση στη φυλακή Εβίν

Η ισραηλινή επίθεση στη φυλακή Εβίν στο Ιράν συνοδεύτηκε από επιχείρηση παραπληροφόρησης με ψευδή βίντεο, AI bot και deepfake, αποκαλύπτοντας μια νέα εποχή ψηφιακού πολέμου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Καταγγελίες για βασανιστήρια μεταναστών σε φυλακές της ICE - Τους αναγκάζουν να γονατίσουν και να φάνε σαν σκυλιά

Διεθνή / ΗΠΑ: Καταγγελίες για πλήρη εξαθλίωση των μεταναστών σε φυλακές της ICE - Τους αναγκάζουν να τρώνε σαν σκυλιά

Απάνθρωπες συνθήκες που επιδεινώθηκαν σημαντικά μετά την ορκωμοσία του Τραμπ - Εκατοντάδες κρατούμενοι δεν έχουν χώρο να καθίσουν και μένουν όρθιοι, μηδαμινή πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, μπάνιο ή επαρκές φαγητό
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσίευσε AI βίντεο που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα με χειροπέδες στη φυλακή

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Δημοσίευσε AI βίντεο που δείχνει τον Μπαράκ Ομπάμα με χειροπέδες στη φυλακή

Το deepfake βίντεο που απαθανατίζει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να φοράει τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των κρατουμένων και να κοιτά απεγνωσμένος μέσα από το κελί του, κάνει τον γύρο των social media
LIFO NEWSROOM
Air India: «Όταν κοιμάται βλέπει ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο, θυμάται να πεθαίνουν» λέει συγγενής του μοναδικού επιζώντα

Διεθνή / Air India: «Όταν κοιμάται βλέπει ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο- θυμάται να πεθαίνουν» λέει συγγενής του μοναδικού επιζώντα

Συγγενής του μοναδικού επιζώντα από το αεροπορικό δυστύχημα της Air India, υποστηρίζει πως ο 40χρονος ένα μήνα μετά, κάθε βράδυ ξαναζεί τα γεγονότα της μοιραίας πτήσης
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ο ίδιος κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα αρχεία από την έρευνά του σε βάρος του μεγαλοεπενδυτή για διακίνηση ανθρώπων και ακολούθως, προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην σύντροφό του
LIFO NEWSROOM