Ιγκλέσιας: Η συμφωνία προσφέρει τουλάχιστον σταθερότητα στην Ελλάδα

Ιγκλέσιας: Η συμφωνία προσφέρει τουλάχιστον σταθερότητα στην Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/PACO CAMPOS
2

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προσφέρει τουλάχιστον στη χώρα «σταθερότητα» και έναν «ορίζοντα» για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, ένας υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε για το κείμενο μετά την έγκρισή του, ο Ιγκλέσιας είπε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «σε μένα, όπως και στον Αλέξη, δεν αρέσει η συμφωνία, όμως ήταν μια κατάσταση στο όριο: είτε η συμφωνία, είτε μία έξοδος από το ευρώ». Όμως, «κατά κάποιο τρόπο η κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ενώ επισήμανε πως «ταυτόχρονα εξασφάλισε πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους θα εξεταστεί». 

Το Podemos, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους στην Ισπανία και με τις οποίες φιλοδοξεί να διώξει τη δεξιά από την εξουσία. Ως εκ τούτου η πολιτική διαμάχη επικεντρώνεται εδώ και μήνες στην κατάσταση στην Ελλάδα, με τη δεξιά να υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταδείξει τους «κινδύνους» του πολιτικού σχεδίου των Podemos. Ο Ιγκλέσιας δεν θέλησε να κάνει άλλα σχόλια.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια