"Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" ζήτησαν μεταναστευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή

"Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" ζήτησαν μεταναστευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
9

Μόνο τα μισά από τα 200.000 παιδιά θα επωφεληθούν από το νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη εβδομάδαστη Βουλή κατήγγειλαν απόψε μεταναστευτικές οργανώσεις, γονείς και παιδιά που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Το σύνθημα ήταν "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς" και τη διοργάνωση ανέλαβαν μεταναστευτικές οργανώσεις και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).


Από τα 200.000 παιδιά μεταναστών, λιγότερα από 100.000 αναμένεται να επωφεληθούν από το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που έχει παρουσιαστεί, αναφέρουν οι μεταναστευτικές οργανώσεις.

"Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" ζήτησαν μεταναστευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την επόμενη εβδομάδα φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και οι μεταναστευτικές ενώσεις καλούν τους βουλευτές και τις βουλευτίνες να προωθήσουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις που καταργούν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς και να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι: Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, Ενωμένες Γυναίκες της Αφρικής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Γουϊνέας ASANTE, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης ANASA, «Μηδενική Ανοχή» Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία, ΚΕΕΡΦΑ.



9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το παίζουμε προοδευτικοί με το να δώσουμε ιθαγένεια παντού και χωρίς όρους?Αψηφούμε το Jus Sanguinis που ισχύει ανα την Ευρώπη, και ξεκινάμε με το Jus Soli, που ισχύει στην Αμερική.Παρανομοι και μη, όλοι ίσα και όμοια, όλοι το ίδιο. Ευγε. Ο νόμος περι πολιτογραφησης, μια χαρά ήταν, τώρα τα έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας.
Η wikipedia δεν είναι άσχημη πηγή ενημέρωσης, αρκεί να μην περιμένεις και πολλά.... συνήθως σου παρέχει τα πολύ βασικά.... όπως π.χ. "When potential immigrants believe that the chances of successfully migrating are greater than the risks/costs, illegal immigration becomes an option. The benefits taken into account include not only expected improvements in income and living conditions, but also expectations in relation to potential future residential permits,[8] where illegal immigrants are given a path to naturalization or citizenship.[9]"Αλλά είπαμε, εμείς είμαστε large, λεφτά υπάρχουν οπότε ελάτε όλοι...
Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.Νομιμα. Τακτοποιημένα. Ας δώσει αυτή η κυβέρνηση το παράδειγμα και ας διδάξει αν μπορεί την υγιή πλευρά μίας κοινωνικής ηθικής που είναι άγνωστη σους Νεοέλληνες.Γιαυτό την ψηφισαμε.
Καλά μην το παρακάνουμε. Αν γινόταν αυτό τότε όλες θα ερχόντουσαν να γεννήσουν εδώ για την ιθαγένεια, κάτι που ήδη πολλές κάνουν. Καταλαβαίνω ότι περνούν δύσκολα στη χώρα τους αλλά που νομίζουν ότι απευθύνονται και ζητούν τόσα; Η Ελλάδα πλέον ούτε τους δικούς της πολίτες δε μπορεί να συντηρήσει. Λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.
Όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα δικαιούνται την ιθαγένεια. Αυτό μόνο είναι αρκετό. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας να είναι άνθρωποι χωρίς πατρίδα.Η Ελλάδα μπορεί να συντηρήσει πολύ κόσμο αν δεν της πίνουν το αίμα οι συντεχνίες και οι προνομιούχοι βολεμένοι στο δημόσιο.
Ακόμα κι όσοι εισέρχονται παρανόμως εκμεταλλευόμενοι συγκεκριμένα αυτό; Δες λίγο τι ζητούν και κυρίως τι παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι από τις υπόλοιπες "πολιτισμένες", "φιλάνθρωπες" και πλούσιες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα την παρούσα χρονική στιγμή ΔΕ μπορεί να τους συντηρήσει ακόμα κι αν οι προνομιούχοι και βολεμένοι του δημοσίου όπως λες απολύονταν μέσα σε μια μέρα. Μάλλον όλοι τελικά πιστεύετε σε ένα μαγικό ραβδάκι, ακόμα κι όταν κατηγορούσατε τον Τσίπρα για αυτό.
Το κατάλαβα ότι ήσουν εσύ. Το θέμα ωστόσο δεν είναι αν η Ελλάδα έχει δυνατότητες να γίνει έτσι αλλά ότι δεν είναι έτσι κι αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει σύντομα Κωνσταντινούπολη ή Σουηδία. Ας γίνουμε πρώτα έτσι κι ας δώσουμε άσυλο σε όποιον έχει ανάγκη, απλά αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν αντέχουμε περισσότερους πολίτες σε αυτή τη χώρα και θεωρώ ότι καλό είναι να γνωρίζει η κάθε χώρα τα όριά της. Ακόμα κι αν γίνονταν σωστές κινήσεις τα αποτελέσματα θα έρχονταν τουλάχιστον σε 10 με 20 χρόνια.