Παπαδημούλης: Ανοιχτό παραμένει το θέμα Παναρίτη

Παπαδημούλης: Ανοιχτό παραμένει το θέμα Παναρίτη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη παραμένει ανοιχτό και θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο Mega. 

Ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος ζήτησε χθες μέσω twitter από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επανεξετάσουν το θέμα, επανήλθε σήμερα στο ζήτημα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως  «αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται».

Σημειώνεται ότι τη χθεσινή ανάρτηση του Δ. Παπαδημούλη στο twitter, για την επιλογή της E. Παναρίτη, έκανε retweet ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Στο μεταξύ, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της Ε. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή. Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η Ε. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης, και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Στο θέμα είχε αναφερθεί χθες και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, η οποία με ανάρτησή της στο twitter, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έγραψε επίσης στο twitτερ ότι η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, προσβάλλει την κοινωνία και συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου.

Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς κατά τη συνέντευξή του στο MEGA για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση, ανέφερε: «Αν δεν υπάρξει η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας, τότε κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ζητώντας την επαναβεβαίωση και αναβάπτιση της λαϊκής εμπιστοσύνης, και σε μια τέτοια περίπτωση -που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%».

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Αντί να στείλουμε λαμπρούς ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο όπως η Σακοράφα, ο Στρατούλης ή ο Παπαδημούλης....πάμε και στέλνουμε την Παναρίτη που έχει σπουδάσει στο Hopkins, το Harvard και το INSEAD.
Νομίζω πως κάθε σοβαρός Έλληνας αυτό που θα ήθελε είναι να μας εκπροσωπούν στο ΔΝΤ και γενικά σε διεθνείς οργανισμούς άνθρωποι αγράμματοι, λαϊκά παιδιά χωρίς γνώσεις στο αντικείμενο αλλά με καλή καρδιά και βαθιά ψυχή. Λαϊκά παιδιά με καμιά δεκαπενταριά ακίνητα και κανά 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην τράπεζα για να είμαι ακριβής.
Δεν μπορώ να καταλάβω. Εδώ έχει πάρει κι έχει πάρει πρώην Πασόκους ο ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό άλλωστε από 3% ανέβηκε πάνω από 35% και δεν άκουσα διαμαρτυρίες. Εδώ δεν στράβωσαν με τη Λ. Κατσέλη που ήταν η εμπνεύστρια του "λεφτά υπάρχουν" και στράβωσαν με την Παναρίτη! Μήπως είναι υποκριτικό όλο αυτό;
Τί έγινε σύντροφε, δεν θα πετάξουν σήμερα τα τουπόλεφ? Έχω δεκαπέντε αντεπαναστάτες φορτωμένους από τα μεσάνυχτα και έχουν αρχίσει να μου μπλαβιάζουν.