Τσίπρας: Η συμφωνία θα γίνει σε δύο φάσεις - Ιούνιο και Σεπτέμβριο

Τσίπρας: Η συμφωνία θα γίνει σε δύο φάσεις - Ιούνιο και Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Σε μαραθώνιο πέντε ωρών εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Πρώτη θεωρείται η τρέχουσα φάση που μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και δεύτερη αυτή που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο και θα έχει καταλήξει ως το φθινόπωρο και θα πρέπει να περιλαμβάνει και συμφωνία για το χρέος.

H κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα φόρμουλα καθώς οι εταίροι διαφωνούν με το διπλό ΦΠΑ (15% και 18%). Επιμένει ωστόσο στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει. Επιμένει να αρνείται τις ομαδικές απολύσεις, θέλει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Από τη συνεδρίαση προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τους όρους των αποκρατικοποιήσεων στα γνωστά πεδία.


Στη συνεδρίαση μετείχε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στο μεταξύ η έκπτωση 3% με χρήση κάρτας είναι εντελώς άκυρη σκέψη. Η πρόταση αυτή, δίνει κίνητρο να πληρώνεις με κάρτα, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.Το ζητούμενο είναι να δοθεί κίνητρο ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ απόδειξη.
Οι ανακοινώσεις αυτού του τσίρκου που λέγεται κυβέρνηση δεν έχουν καμία σημασία. Επί της ουσίας:Κάθε μέρα που περνάει χωρίς χρηματοδότηση από τους εταίρους μας σημαίνει καταστροφή για την πραγματική οικονομία, καθώς οι τράπεζες φτάνουν στην απόλυτη διάλυση παρόλο τον ELA. Δηλαδή, ακόμα και αν η ΕΚΤ συνεχίσει να αυξάνει το όριο του ELA, ο τραπεζικός τομέας δεν θα έχει άλλες εγγυήσεις στα τέλη Ιουνίου. Χωρίς αυτές πάπαλα και ο ELA. Ήδη οι τράπεζες λαμβάνουν βοήθεια τσίμα τσίμα για να επιβιώνουν και να έχετε καταθέσεις. Το 95% των αιτήσεων για δάνεια απλά απορρίπτεται σε καθημερινή βάση. Βέβαια μπορείτε να αναμασήσετε τις κλασικές αηδίες ότι δεν σώζουν εμάς αλλά τις τράπεζες. Όταν εκτός από έλλειψη ρευστότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις (που ήδη έχετε χάσει) χάσετε και τις καταθέσεις σας, ξαναφωνάξτε αυτήν την μπούρδα.Όσο αφορά ότι το πρώτο μέρος της συμφωνίας θα είναι η επανεκκίνηση της χρηματοδότησής, να θυμίσω ότι το επιχείρημα των Τσιπροκαμμένων ήταν ότι δεν θέλουμε αυτά τα χρήματα, θέλουμε ένα New deal, θέλουμε χρόνο και αξιοπρέπεια και να σπάσουμε τον αέναο κύκλο του χρέους. Τώρα ξαφνικά θέλουμε επανεκκίνηση της χρηματοδότησης που μόνοι μας κόψαμε. Τα θυμάμαι όλα αυτά που λέγανε προεκλογικά και τρελαίνομαι. Σήμερα άκουγα και το άλλο ότι ο Βαρούφας δεν είπε ποτέ ότι τα 11 δις από το ΤΧΣ θα πηγαίνανε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Προφανώς «έπεσε» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Πάνε κι αυτά τα 11 δις, αλλά ποιος τα θέλει μωρέ…; Αξιοπρέπεια, u know!
καθε μερα και ενα διαφορετικο παραμυθι. τελικα δεν υπαρχει συμφωνια στο φπα, αλλα ελεγαν χτες, και ακομα περιμενουμε να δουμε τον εντιμο συμβιβασμο με 5δις νεα μετρα (ο μη εντιμος πως θα ηταν?). ο βαρουφακης χτες ηταν απλα τραγικος. ειναι απιστευτο με την ταχυτητα που αλλαζει θεσεις και αναιρει τον εαυτο του σε καθε συνεντευξη.