Ένταση μεταξύ Σημίτη και Άκη στη δίκη για τις μίζες

Ένταση μεταξύ Σημίτη και Άκη στη δίκη για τις μίζες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/SOOC
7

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Άκης τσοχατζόπουλος για την υπόθεση με τις μίζες, μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού.



Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα από όσα γίνονταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και όταν η υπεράσπιση τού έκανε ερώτηση για τον έλεγχο που ασκεί ο πρωθυπουργός στο έργο των υπουργών του απάντησε νευριασμένος: «Με καλέσατε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα, να δημιουργήσετε κάποιο επεισόδιο...».

«Δεν σας κάλεσα εγώ, αλλά το σεβαστό δικαστήριο» του απάντησε ο εκ των υπερασπιστών του κ. Τσοχατζόπουλου.



Ένταση προκλήθηκε και μεταξύ του κ. Σημίτη και του κ. Τσοχατζόπουλου όταν ο κατηγορούμενος φώναζε για κατασκευασμένη κατηγορία και ανέφερε σε έντονο ύφος ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Τα λεγόμενα προκάλεσαν τον εκνευρισμό του κ. Σημίτη ο οποίος γύρισε και τού είπε: «Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη δίκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν τα μύρια όσα. Αυτά θα έπρεπε να τα έχεις αναφέρει».

Λίγο πριν, ο Κ. Σημίτης είχε απαντήσει στην υπεράσπιση: «Θέλετε να πω τη γνώμη μου; Θα την πω. Δεν έχει καμία σημασία τι έργο έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζονται κακώς τα έκανε».



Mάλιστα για την προμήθεια των ΤΟR-Μ1, είπε  ότι δεν έπρεπε να έχουν επιλεγεί, καθώς δεν ήταν - όπως υποστηρίζουν- διαλειτουργικά όπλα.
«Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτό και δεν αφορά το ΚΥΣΕΑ. Η αγορά των ΤΟR έγινε με πολιτική σκοπιμότητα. Το
ΚΥΣΕΑ καλείται μόνο για πολιτικά θέματα όχι για τεχνικά» απάντησε ο κ. Σημίτης.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οταν εισαι απλος πολιτης και εχεις αγνοια για οτιδηποτε εχει σχεση με το κρατος, τιμωρησε και δεν χωρανε δικαιολογιες οτι δεν γνωριζες! Επι Σημιτη χασαμε περουσιακο στοιχειο και πληρωσαμε και απο πανω ,γιατι δεν γνωριζαμε ενα παραλογο νομο που βγηκε...χθες! Χωρις καν να κοινοποιηθει! Αακομα και ο δικηγοεος της υπηρεσιας, δεν τον γνωριζε! Ηταν αδικος και φτιαγμενος ειδικα για λεηλασια! "Δεν ξερατε;"... μας λεγαν..."Πληρωστε!" Ομως οι χαιδεμενοι του συστηματος που δεν "γνωριζαν"....δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους και φοβεριζουν!
Δηλαδή ο Σημίτης μας λέει ότι επί πρωθυπουργίας του το ΚΥΣΕΑ δεν διέθετε κάποιους συμβούλους επί τεχνικών θεμάτων για να τους αναλύσουν τα υπέρ και τα κατά οποιουδήποτε είδους στρατιωτικού εξοπλισμού πριν εκείνοι προβούν στην υπογραφή της σύμβασης αγοράς του; Είπαμε, η άγνοια είναι ευτυχία, αλλά αυτό παραπάει.