ΗΠΑ: Δεν θα διωχθεί αστυνομικός που σκότωσε 19χρονο αφροαμερικανό

ΗΠΑ: Δεν θα διωχθεί αστυνομικός που σκότωσε 19χρονο αφροαμερικανό Facebook Twitter
3

Δεν θα διωχθεί λευκός αστυνομικός που είχε σκοτώσει τον Μάρτιο έναν άοπλο 19χρονο μαύρο στο Μάντισον του Ουισκόνσιν. Οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πυροβόλησε τον 19χρονο ενώ βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

"Καταλήγω ότι αυτός ο ατυχής και τραγικός θάνατος ήταν αποτέλεσμα μίας νόμιμης χρήσης θανατηφόρας δύναμης από την αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του αστυνομικού (Ματ) Κένι για τον θάνατο του Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ", δήλωσε ο Ισμαέλ Οζάν, εισαγγελέας της κομητείας Ντέιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε μία αυθόρμητη διαδήλωση.

Ο Τόνι Ρόμπινσον σκοτώθηκε από σφαίρες στις 6 Μαρτίου και ο θάνατός του προκάλεσε πολυήμερες διαδηλώσεις στο Μάντισον.

Ο εισαγγελέας είπε ότι πολλοί ήταν αυτοί που ειδοποίησαν τις αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά του 19χρονου που βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και αυτές οι ειδοποιήσεις ήταν που προκάλεσαν την επέμβαση του αστυνομικού.

Μετά την «τρελή εξόρμηση» στους δρόμους, ο Ρόμπινσον κατέληξε στο διαμέρισμα του όπου εισέβαλλε ο αστυνομικός. «Ο Κέρι έμεινε περίπου 20 δευτερόλεπτα στο εσωτερικό, έριξε επτά πυροβολισμούς εκ του σύνεγγυς, μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και σε τρεις γύρους. Το θύμα επλήγη επτά φορές, κατά πρόσωπο, διευκρίνισε ο Οζάν, προσθέτοντας πως ο Ρόμπινσον "είχε τις αισθήσεις του" όταν ο αστυνομικός κάλεσε ασθενοφόρο», είπε ο Οζάν.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος της οικογένειας Τζον Λίβι εκτίμησε πως παραμένουν "αναπάντητα ερωτήματα. Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας".

"Η οικογένεια περίμενε ότι η διαδικασία θα επέτρεπε στο κοινό να ακούσει τα στοιχεία (της υπόθεσης) και πως δώδεκα άνθρωποι της κοινότητας (σ.σ. στο σώμα των ενόρκων) θα αποφασίσουν κατά πόσο τα πυρά ήταν δικαιολογημένα ή όχι", συνέχισε. "Δυστυχώς, δεν συνέβη αυτό".

Η οικογένεια κάλεσε, μέσω του δικηγόρου της, τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν ειρηνικά και χωρίς βία και είπε ότι μοιράζεται την απογοήτευση και την οργή τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια