Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές»

Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
9

Σκηνικό απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Ανέφερε ότι οι εταίροι έχουν τέσσερις «εμμονές», επιμένουν σε τέσσερα ζητήματα τα οποία όμως αποτελούν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Όπως είπε, το πρώτο αφορά το ασφαλιστικό. «Να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ο,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα. Βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις ότι αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών. Λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω».

Το δεύτερο είναι τα εργασιακά. «Να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και επιμένουν, εκεί την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις. Θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα».

Το τρίτο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. «Θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών. Το τέταρτο είναι το αίτημα για «αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για το ΦΠΑ, όπως γνωρίζετε, σε νησιά κλπ».

«Αυτές είναι οι τέσσερις εμμονές τους. Αυτές είναι όμως και οι κόκκινες γραμμές μας. Και δεν είναι γραμμές Μαζινό να έρθουν από πίσω οι Γερμανοί να τις καταλάβουν. Είναι πραγματικά σινικά τείχη. Δεν γίνεται να κάνουμε άλλες μειώσεις συντάξεων. Δεν γίνεται, για ανθρωπιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε ο Δ. Στρατούλης.

«Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, είμαστε μια ελεύθερη χώρα, έγιναν εκλογές, έχουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια αυτά «προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM