Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν;

Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ/STR
3

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο κυβερνητική αντιπροσωπεία φέρεται να ταξίδεψε στην Τεχεράνη, προς ανεύρεση χρηματοδοτικής βοήθειας.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλείται το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «τριμελής κυβερνητική  αποστολή, με επικεφαλής τον οικονομικό  σύμβουλο του ΥΠ.ΕΞ. κ. Γεώργιο Τσίπρα, πραγματοποίησε το  προηγούμενο δεκαήμερο, επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους του καθεστώτος της Τεχεράνης, με αντικείμενο ενδεχόμενη ιρανική  χρηματοδοτική βοήθεια προς τη χώρα μας».

Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; Facebook Twitter

Ο Γ. Κουμουτσάκος σημειώνει πως «η εν λόγω συνάντηση, εάν πράγματι έγινε, δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο των Εξωτερικών», ενώ «ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και  μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αυτή. «Εάν ναι, ποια ήταν η σύνθεση  της ελληνικής αντιπροσωπείας και ποια της ιρανικής πλευράς; Ποιο ήταν το αντικείμενο των εν λόγω συνομιλιών; Ποιο το αποτέλεσμά τους;».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM