Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης

Τσίπρας: Μην ανησυχείτε. Θα πληρώσουμε και χωρίς εκταμίευση της δόσης Facebook Twitter
5

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακόμη και αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της", δήλωσε πριν από λίγο από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε έντιμοι απέναντι στους εταίρους μας και νομίζω ότι και οι εταίροι μας θα πρέπει να είναι έντιμοι απέναντί μας» είπε και πρόσθεσε: «Ακόμη κι αν δεν υπάρξει εκταμίευση δόσης η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της». 

Απευθυνόμενος στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, σημείωσε: «Κάποιοι από τους εταίρους έχουν την καχυποψία ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Ακριβώς γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ, ώστε ο ΟΟΣΑ να βάλει τη σφραγίδα του στο διαβατήριό μας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα οι καχυποψίες θα λυθούν αν υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά».



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα υπογράψει συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για την παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.



Για τις μεταρρυθμίσεις αυτές είπε ότι δεν μας υποχρεώνει κανείς να τις κάνουμε και πως  θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή ενώ θα χτυπήσουν μεγάλα συμφέροντα που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.«Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε», είπε ο Πρωθυπουργός.


Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ρήξη με χρόνιες παθογένειες της Ελλάδας ενώ σημείωσε ότι η λιτότητα τελείωσε.

Ακόμ δήλωσε ότι "τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλές φορές εκβιασμούς ότι εάν δεν μειωθούν συντάξεις, μισθοί και δεν θα γίνουν απολύσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις, δεν είδαμε όμως ποτέ αντίστοιχο εκβιασμό για μεταρρυθμίσεις δομικές στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης". 

«Δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν μέ νόμο τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, δεν ακούσαμε ποτέ ότι αν δεν καταργηθούν οι τριγωνικές σχέσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. 

«Enough is enough με τη λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.




5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM