Με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα αποφασίσουν οι τρεις θεσμοί (πρώην Τρόικα) για την λίστα μας, λέει ο Βαρουφάκης

Με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα αποφασίσουν οι τρεις θεσμοί (πρώην Τρόικα) για την λίστα μας, λέει ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Phil Ipparis / SOOC
12

"Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε, καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.

Το κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

Κατά την αποχώρησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Οπως σημείωσε, θα το αποφασίσουν με ένα Ναι ή Οχι οι τρείς θεσμοί, ενω σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Επειδή το σχολιάζετε πολλοί για την Τρόικα/θεσμούς. Το θέμα στην πραγματικότητα δεν είναι πως λέγεται. Το θέμα είναι πως θα λειτουργεί. Άμα δεν δίνετε σημασία στο πως θα λειτουργεί, τόσο μένετε στην επιφάνεια του ονόματος (γιατί ίσως βολεύεστε έτσι). Είτε την πούμε τρόικα είτε την πούμε "θεσμοί" θα λειτουργεί διαφορετικά απ' ότι παλιότερα. Αυτό είναι που κέρδισε η τωρινή κυβέρνηση. Τώρα άμα εσείς αφήνεστε έρμαια στην προπαγάνδα των υπολοίπων κομμάτων(που απ' τα μαλλιά τους πιάνονται) και των ξένων μμε που προφανώς και θέλουν να θάψουν το γεγονός, είναι δικό σας θέμα. Το ζήτημα είναι πως ΔΕΝ μπορείτε να αμφισβητήσετε ΑΚΟΜΑ πως η λειτουργία της τρόικας/θεσμών άλλαξε. Θα έχετε το δικαίωμα αυτό όταν τη δούμε στην πράξη, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Ως τότε, καλό θα ήταν να κάνετε υπομονή και όχι να κάνετε κακεντρεχή σχόλια, επειδή σας βολεύουν.
Λοιπον πολυ μ’αρεσουν τα σχολια των Συριζμμενων οτι αλλο εγκριση τριων θεσμων και αλλο τροικα χαχαχααααααα(Λες και υπαρχει περιπτωση να σταλει προς εγκριση κατι που δεν θα τους αρεσε)
Έχεις ενημερωθεί για τη διαφορά στη λειτουργία της τρόικας, τότε και τώρα; Μήπως αυτό είναι η διαφορά και όχι το όνομα στο οποίο μένετε όλοι;Αλλάξανε το ονομα της τρόικας για να δηλώσει ακριβώς τη διαφορά στη λειτουργία, στον τρόπο συνεργασίας. Εκεί είναι η ουσία.
Εχω ισως ασκησει σκληροτερη κριτικη στην κυβερνηση του Συριζα, και στον "διαπραγματευτη" Βαρουφακη ειδικοτερα, απ'οτι φανατικοι υποστηρικτες του Σαμαρα ! Το ιδιο ειχα,φυσικα,κανει και για την κυβερνηση Σαμαρα,στο προσφατο παρελθον,και για τις προηγηθεισες,ιδιως αυτης του ΓΑΠ.Ομως καποιες "κριτικες" των αντιπαλων της σημερινης κυβερνησης και των ΜΜΕ εχουν,κυριολεκτικα,"καταντησει αηδια".Με αιχμη την 'εξισωση' της τροικας με τους θεσμους που εκπροσωπουσε.Διοτι το να μην αντιλαμβανεσαι την διαφορα του να συνομιλεις,να διαπραγματευεσαι,αλλα και να ελεγχεσαι απο,τα κυριαρχα οργανα θεσμων ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ και οχι μεσω "εξουσιοδοτημενων υπαλληλων ",καταδεικνυει τουλαχιστον αφελεια και αγνοια των μηχανισμων και των διαδικασιων ληψης αποφασεων σε υψηλα επιπεδα.Και ειναι τοσο,μα τοσο,απλο να το καταλαβει καποιος.Διοτι ,αυτος ο ιδιος, εαν εχει να κανει καποια διαδικασια με μια Τραπεζα (δανειο,επενδυση,ρυθμιση κλπ),γνωριζει πολυ καλα οτι ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα να το συζητησει απ'ευθειας με τον Γενικο Διευθυντη της παρα με ενα τριτοκλασατο στελεχακι της.Η διαφορα ειναι τεραστια.Διοτι ετσι καταδεικνυεται ,πρωτον,η σημασια που διδουν στον ιδιο τον πελατη και στο θεμα του, και,δευτερον, αυξανεται εκθετικα η δυνατοτητα επιτευξης καλης λυσης.Και εαν αυτα ισχυουν για μια Τραπεζα,οπου η σχεση ειναι απλα πελατειακη,πολυ περισσοτερο ισχυουν στην περιπτωση της χωρας μας,οπου η σχεση ειναι,ταυτοχρονα,εταιρικη και πελατειακη.Αρα πολυ σοβαροτερη.Αυτα.
Για να μιλαμε επι της βασης! αλλο ειναι να μιλας με τους θεσμους, του επικεφαλης δηλ των θεσμων κ να διαπραγματευεσαι με αυτους κ αλλο να δεχεσαι την τροικα οπως προτινως οι οποιοι ηταν οι εκπροσωποι των θεσμων κ εργο ειχαν να μεταφερουν τις απαιτησεις τους στην Ελλάδα! Με τους πρωτους διαπραγματευεσαι κ συζητας με τους δευτερους απλα λαμβανεις εντολες! Ειναι απλο κ ουσιαστικο! Καλως η κακως ημασταν σε πολυ δεινη θεση, ειμαστε ακομα σε διαπραγματευση που θα ηταν καλυτερη αν δεν ειχε στησει παγιδα η προηγ κυβερνηση (δεν θα ειχαμε deadline 28φεβ αλλά τον Ιουν αρα δεν θα μας εκβιαζαν με κλεισιμο στροφυγγας απο ΕΚΤ, και περιορισμο στις αναληψεις πραγμα που θα αναστατωνε την εσωτερικη οικονομια κ την ψυχολογια των πολιτων). Συνεχιζεται λοιπον η διαπραγματευση με πραξεις κ μεταρυθμίσεις που οι προηγ δεν ειχαν σκοπο να κανουν γιατι τα τρωγανε ακομα κ τωρα.. Οποιος καταλαβαινει την σοβαροτητα της καταστασης, την αναγκαιοτητα ελιγμων κ την αποφυγη λαικισμου κ τακτικων "γροθια στο μαχαιρι' ειναι νοημων οι υπολοιποι να κανουν παρεα με τον Αδωνι που δεν διαβασε τι υπεγραψε γιατι ηταν πολλες σελιδες οπως ειπε κ ο ιδιος...
Παιδιά είναι άλλο οι τρεις θεσμοι(τρόικα) να ενημερωνινται για τις κινήσεις μας,η και να δίνουν έγκριση,και άλλο να μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση.
Σωστο εφ' όσον ισχύει οτι απλά εγκρινουν. Απο οτι καταλαβαίνω ομως αυτο που ισχύει ειναι οτι εχουν κρατήσει το δικαίωμα για την τελευταία λεξη. Δηλαδη και το δικαίωμα να ΜΗΝ εγκρίνουν. Αυτό λέγεται έλεγχος όχι απλα ενημερωση. Οπότε οταν σου πουν οχι σε καποια φαση, ή θα σου προτείνουν ή θα σου λενε οχι μεχρι να τους προτεινεις αυτό που θέλουν.Εαν λοιπόν θελουμε να βρούμε διαφορα ανάμεσα στην Τρόικα και στους Θεσμούς δεν ειναι η λειτουργία του σχήματος αλλα πιθανον η ικανότητα των δικων μας να προτείνουν μετρα, μεταρρυθμίσεις κλπ που συμφωνα με την τελευταια συμφωνια δεν θα επηρεαζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το οποίο έχουμε ήδη δεσμευτει και ταυτόχρονα θα είναι χρήσιμα για το εσωτερικό.Στην ουσία όμως οι θεσμοί εξακολουθουν να ειναι τρόικα αυτο δεν εχει αλλάξει.