Με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα αποφασίσουν οι τρεις θεσμοί (πρώην Τρόικα) για την λίστα μας, λέει ο Βαρουφάκης

Με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα αποφασίσουν οι τρεις θεσμοί (πρώην Τρόικα) για την λίστα μας, λέει ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Phil Ipparis / SOOC
12

"Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι υπουργοί επικρότησαν το σημαντικό βήμα που έγινε, καθώς για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά και κέρδισε σημαντικά οφέλη.

Το κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα σταλθεί στους εταίρους από την ελληνική κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα.

Κατά την αποχώρησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα γίνει δεκτή η λίστα που θα στείλει η κυβέρνηση. Οπως σημείωσε, θα το αποφασίσουν με ένα Ναι ή Οχι οι τρείς θεσμοί, ενω σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Επειδή το σχολιάζετε πολλοί για την Τρόικα/θεσμούς. Το θέμα στην πραγματικότητα δεν είναι πως λέγεται. Το θέμα είναι πως θα λειτουργεί. Άμα δεν δίνετε σημασία στο πως θα λειτουργεί, τόσο μένετε στην επιφάνεια του ονόματος (γιατί ίσως βολεύεστε έτσι). Είτε την πούμε τρόικα είτε την πούμε "θεσμοί" θα λειτουργεί διαφορετικά απ' ότι παλιότερα. Αυτό είναι που κέρδισε η τωρινή κυβέρνηση. Τώρα άμα εσείς αφήνεστε έρμαια στην προπαγάνδα των υπολοίπων κομμάτων(που απ' τα μαλλιά τους πιάνονται) και των ξένων μμε που προφανώς και θέλουν να θάψουν το γεγονός, είναι δικό σας θέμα. Το ζήτημα είναι πως ΔΕΝ μπορείτε να αμφισβητήσετε ΑΚΟΜΑ πως η λειτουργία της τρόικας/θεσμών άλλαξε. Θα έχετε το δικαίωμα αυτό όταν τη δούμε στην πράξη, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Ως τότε, καλό θα ήταν να κάνετε υπομονή και όχι να κάνετε κακεντρεχή σχόλια, επειδή σας βολεύουν.
Λοιπον πολυ μ’αρεσουν τα σχολια των Συριζμμενων οτι αλλο εγκριση τριων θεσμων και αλλο τροικα χαχαχααααααα(Λες και υπαρχει περιπτωση να σταλει προς εγκριση κατι που δεν θα τους αρεσε)
Έχεις ενημερωθεί για τη διαφορά στη λειτουργία της τρόικας, τότε και τώρα; Μήπως αυτό είναι η διαφορά και όχι το όνομα στο οποίο μένετε όλοι;Αλλάξανε το ονομα της τρόικας για να δηλώσει ακριβώς τη διαφορά στη λειτουργία, στον τρόπο συνεργασίας. Εκεί είναι η ουσία.
Εχω ισως ασκησει σκληροτερη κριτικη στην κυβερνηση του Συριζα, και στον "διαπραγματευτη" Βαρουφακη ειδικοτερα, απ'οτι φανατικοι υποστηρικτες του Σαμαρα ! Το ιδιο ειχα,φυσικα,κανει και για την κυβερνηση Σαμαρα,στο προσφατο παρελθον,και για τις προηγηθεισες,ιδιως αυτης του ΓΑΠ.Ομως καποιες "κριτικες" των αντιπαλων της σημερινης κυβερνησης και των ΜΜΕ εχουν,κυριολεκτικα,"καταντησει αηδια".Με αιχμη την 'εξισωση' της τροικας με τους θεσμους που εκπροσωπουσε.Διοτι το να μην αντιλαμβανεσαι την διαφορα του να συνομιλεις,να διαπραγματευεσαι,αλλα και να ελεγχεσαι απο,τα κυριαρχα οργανα θεσμων ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ και οχι μεσω "εξουσιοδοτημενων υπαλληλων ",καταδεικνυει τουλαχιστον αφελεια και αγνοια των μηχανισμων και των διαδικασιων ληψης αποφασεων σε υψηλα επιπεδα.Και ειναι τοσο,μα τοσο,απλο να το καταλαβει καποιος.Διοτι ,αυτος ο ιδιος, εαν εχει να κανει καποια διαδικασια με μια Τραπεζα (δανειο,επενδυση,ρυθμιση κλπ),γνωριζει πολυ καλα οτι ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα να το συζητησει απ'ευθειας με τον Γενικο Διευθυντη της παρα με ενα τριτοκλασατο στελεχακι της.Η διαφορα ειναι τεραστια.Διοτι ετσι καταδεικνυεται ,πρωτον,η σημασια που διδουν στον ιδιο τον πελατη και στο θεμα του, και,δευτερον, αυξανεται εκθετικα η δυνατοτητα επιτευξης καλης λυσης.Και εαν αυτα ισχυουν για μια Τραπεζα,οπου η σχεση ειναι απλα πελατειακη,πολυ περισσοτερο ισχυουν στην περιπτωση της χωρας μας,οπου η σχεση ειναι,ταυτοχρονα,εταιρικη και πελατειακη.Αρα πολυ σοβαροτερη.Αυτα.
Για να μιλαμε επι της βασης! αλλο ειναι να μιλας με τους θεσμους, του επικεφαλης δηλ των θεσμων κ να διαπραγματευεσαι με αυτους κ αλλο να δεχεσαι την τροικα οπως προτινως οι οποιοι ηταν οι εκπροσωποι των θεσμων κ εργο ειχαν να μεταφερουν τις απαιτησεις τους στην Ελλάδα! Με τους πρωτους διαπραγματευεσαι κ συζητας με τους δευτερους απλα λαμβανεις εντολες! Ειναι απλο κ ουσιαστικο! Καλως η κακως ημασταν σε πολυ δεινη θεση, ειμαστε ακομα σε διαπραγματευση που θα ηταν καλυτερη αν δεν ειχε στησει παγιδα η προηγ κυβερνηση (δεν θα ειχαμε deadline 28φεβ αλλά τον Ιουν αρα δεν θα μας εκβιαζαν με κλεισιμο στροφυγγας απο ΕΚΤ, και περιορισμο στις αναληψεις πραγμα που θα αναστατωνε την εσωτερικη οικονομια κ την ψυχολογια των πολιτων). Συνεχιζεται λοιπον η διαπραγματευση με πραξεις κ μεταρυθμίσεις που οι προηγ δεν ειχαν σκοπο να κανουν γιατι τα τρωγανε ακομα κ τωρα.. Οποιος καταλαβαινει την σοβαροτητα της καταστασης, την αναγκαιοτητα ελιγμων κ την αποφυγη λαικισμου κ τακτικων "γροθια στο μαχαιρι' ειναι νοημων οι υπολοιποι να κανουν παρεα με τον Αδωνι που δεν διαβασε τι υπεγραψε γιατι ηταν πολλες σελιδες οπως ειπε κ ο ιδιος...
Παιδιά είναι άλλο οι τρεις θεσμοι(τρόικα) να ενημερωνινται για τις κινήσεις μας,η και να δίνουν έγκριση,και άλλο να μας υποδεικνύουν τι να κάνουμε αδιαφορώντας για την ανθρωπιστική κρίση.
Σωστο εφ' όσον ισχύει οτι απλά εγκρινουν. Απο οτι καταλαβαίνω ομως αυτο που ισχύει ειναι οτι εχουν κρατήσει το δικαίωμα για την τελευταία λεξη. Δηλαδη και το δικαίωμα να ΜΗΝ εγκρίνουν. Αυτό λέγεται έλεγχος όχι απλα ενημερωση. Οπότε οταν σου πουν οχι σε καποια φαση, ή θα σου προτείνουν ή θα σου λενε οχι μεχρι να τους προτεινεις αυτό που θέλουν.Εαν λοιπόν θελουμε να βρούμε διαφορα ανάμεσα στην Τρόικα και στους Θεσμούς δεν ειναι η λειτουργία του σχήματος αλλα πιθανον η ικανότητα των δικων μας να προτείνουν μετρα, μεταρρυθμίσεις κλπ που συμφωνα με την τελευταια συμφωνια δεν θα επηρεαζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το οποίο έχουμε ήδη δεσμευτει και ταυτόχρονα θα είναι χρήσιμα για το εσωτερικό.Στην ουσία όμως οι θεσμοί εξακολουθουν να ειναι τρόικα αυτο δεν εχει αλλάξει.