Την αποκάλυψη σκανδάλου προαναγγέλλει ο Π. Κουρουμπλής

Την αποκάλυψη σκανδάλου προαναγγέλλει ο Π. Κουρουμπλής Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Την αποκάλυψη σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες την ερχόμενη εβδομάδα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.

«Πριν από 10-12 χρόνια ίσχυε αυτό που λέω εγώ τώρα, ότι δηλαδή, όταν ένας πολίτης είχε ιδιωτική ασφάλιση και είχε και δημόσια, πλήρωνε πρώτα η ασφαλιστική εταιρεία και μετά πλήρωνε το Δημόσιο αν έμενε κάτι. Τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας πρόσβαση στην πολιτική εξουσία κατάφεραν με την ανοχή του πολιτικού συστήματος να τα φορτώνουν όλα στο Δημόσιο. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Η γελάδα δεν έχει άλλο να δώσει. Τώρα έχει φυματίωση», αναφέρει ο υπουργός.

Σε ερώτηση για τις ιδιωτικές κλινικές, αναφέρει πως «αρκετά ζητήματα είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση. Την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες».

«Η Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη Υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνει. Για την ΕΣΑΝ Α.Ε. ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι μπορεί και να μην την καταργήσει.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Ατελειωτος λαικισμος. Υπουργος λεει οτι θα σκασει ιστορια; Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα; Αν εχει στοιχεια, ας τα παει στην δικαιοσυνη και αν ειναι καποιος ενοχος να καταδικαστει. Ελεος πια με τα λαικα δικαστηρια και τις εντυπωσεις.