Ρωσία: Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα

Ρωσία: Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις με την Ελλάδα Facebook Twitter
3

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει «τις πλέον στενές σχέσεις με την Ελλάδα», όπως και με όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, τόνισε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρουσκό, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα κάνει τα παραπάνω χωρίς να φέρνει τις σχέσεις αυτές σε αντιπαράθεση με εκείνες που ήδη έχει με την ΕΕ.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκρουσκό δήλωσε σε Ρώσους δημοσιογράφους πως «δεν αντιπαραθέτουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ και εκείνες με μεμονωμένες χώρες, έχοντας ως αφετηρία ότι όσο πιο στενές είναι οι σχέσεις με χωριστά μέλη της διεθνούς οργάνωσης και με τις ίδιες τις διεθνείς οργανώσεις, τόσο πιο πυκνό θα είναι και το σύστημα ασφαλείας και ο καμβάς της συνεργασίας».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις προσδοκίες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι «μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας υπάρχουν βαθείς ιστορικοί δεσμοί. Η Ελλάδα πάντοτε υποστήριζε θέσεις ορθής κατανόησης του ρόλου της Ρωσίας ως βασικότατου παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεγάλη Ευρώπη». «Την ίδια στιγμή η Ελλάδα αποτελεί τμήμα του δυτικού κόσμου και στην πολιτική της είναι ευνόητο ότι καθοδηγείται από εκείνες τις αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται σε (υπερεθνικά) σχήματα, μεταξύ άλλων και με τη συμμετοχή της ίδιας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ, είπε ότι στη Συμμαχία υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις για το πώς να διαμορφωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία». «Υπάρχουν χώρες, οι οποίες έχουν ως σταθερή αφετηρία τους το γεγονός ότι είναι αδύνατη η οικοδόμηση αξιόπιστης ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία και πολύ περισσότερο εναντίον της. Αλλά υπάρχουν προφανώς και εκείνα τα κράτη, τα οποία θεωρούν ότι η αξία τους ως συμμάχων θα αυξάνεται από το ότι θα προβάλλουν τον εαυτό τους ως "κράτη της γραμμής του μετώπου"».

«Αντιθέτως η ασφάλειά τους θα εξαρτάται περισσότερο από τα εργαλεία συνεταιρισμού, τα οποία όπως θεωρούμε, είμαστε σε θέση εύκολα να δημιουργήσουμε και τα οποία θα αντικαταστήσουν πλήρως τις εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί από τα χρόνια ακόμη του ψυχρού πολέμου», κατέληξε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τόσα χρόνια βλέπουμε άλλες χώρες να ακολουθούν την ίαδια εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως ποιό κόμμα βρίσκεται στην εξουσία. Αντιθέτως στην Ελλάδα όποιο κόμμα ανέβει στην κυβέρνηση δρα σαν να μην προϋπήρχε κάποιο σχέδιο/στόχος προς επίτευξη. Το μόνο που ήξεραν ήταν να λένε "Ναι" σε όλα κι έτσι φτάσαμε σήμερα να μην μας υπολογίζουν, να μας θεωρούν δεδομένους.
Ό,τι συγκλονιστικές δηλώσεις γίνονται υπέρ μας γίνονται στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν για μεταξύ τους θέματα. Δεν πρόκειται να χαλάσει κανείς τις σχέσεις του με την Γερμανία και τους πλούσιους δορυφόρους της, με τα σαλόνια, και να τακιμιάσει με την φτωχή Ελλάδα. Η Γερμανία είναι ο καλύτερος πελάτης της Ρωσίας της αγοράζει το 35% του αερίου της, θα θέσει ο Πούτιν τέτοια συναλλαγή σε κίνδυνο για να δανείσει την Ελλάδα με τους όρους του Γιάνη!