200.000 φωτογραφίες από το Snapchat στη δημοσιότητα από χάκερς

200.000 φωτογραφίες από το Snapchat στη δημοσιότητα από χάκερς Facebook Twitter
4

Xιλιάδες χρήστες της εφαρμογής Snapchat είναι τα νέα θύματα της διαρροής που ονομάζεται Τhe Snappening, κατά το πρόσφατο σκάνδαλο με τους διάσημους, The Fappening.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρώτο κύμα διαρροών αγγίζει τις 200.000 φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο 4chan και από εκεί σε δεκάδες ακόμη πλατφόρμες. Την είδηση επιβεβαίωσε νωρίτερα και η ομάδα του Snapchat  η οποία όμως αναφέρει πως η διαρροή δεν έγινε από παραβίαση στη δική τους εφαρμογής. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το υλικό κλάπηκε από άλλες παραπλήσιες που ζητούν από τους χρήστες να συνδέσουν την εφαρμογή με άλλες που λειτουργούν σαν μεσάζοντες για πλατφόρμες που δεν υποστήριζαν το αυθεντικό Snapchat.

Ανάμεσα στο υλικό πιστεύεται πως υπάρχουν εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες ενώ υπάρχον φόβοι πως αρκετές ενδέχεται να ανήκουν και σε ανήλικους χρήστες μεταξύ των οποίων η εφαρμογή είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Αν και η αρχική πηγή διαρροής του υλικού πλέον το αφαίρεσε, αρκετοί χρήστες πρόλαβαν να κατεβάσουν εικόνες ενώ όπως αναφέρει και το Gawker έως το βράδυ ενδέχεται να υπάρξει και το δεύτερο κύμα διαρροής το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του χρήστες από την Ευρώπη.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM