To διαπλανητικό Internet δοκιμάστηκε επιτυχώς

To διαπλανητικό Internet δοκιμάστηκε επιτυχώς Facebook Twitter
3

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA – European Space Agency) και η ΝΑSA, ανακοίνωσαν χθες ότι το πιλοτικό διαπλανητικό Internet δοκιμάστηκε με επιτυχία.

Η Sunita Williams από το διεθνή διαστημικό σταθμό κατάφερε να τηλε-κατευθύνει ένα ρομπότ LEGO που βρισκόταν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στη γερμανική Darmstadt.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία και την ανταλλαγή πακέτων δεδομένων σε μελλοντικές ανθρώπινες αποικίες στο διάστημα.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές ονομάζεται DTN (Disruption Tolerant Networking) και λειτουργεί όπως το DNS, μόνο που η σύνδεση δεν είναι γραμμική, αλλά καμπυλωτή καθώς οι πληροφορίες αποθηκεύονται προσωρινά στον «αέρα» μέχρι να βρουν τον αμέσως επόμενο ανθρώπινο σταθμό.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Τech & Science / Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 14 συμβουλές για προστασία - Τι είναι καλό να μην κάνουμε

Ο καρκίνος εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη, με τις προβλέψεις να δείχνουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα χρόνια
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Τα επεξεργασμένα προϊόντα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν τσιγάρα παρά σαν τρόφιμα, προειδοποιούν οι ειδικοί

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν φτιαχτεί για να προκαλούν εθισμό και να τρώμε περισσότερα, και οι ερευνητές λένε ότι θα έπρεπε να ρυθμίζονται όπως ο καπνός
THE LIFO TEAM
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μόριο στο Διάστημα που δίνει ενδείξεις για την προέλευση της ζωής

Τech & Science / Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μόριο στο Διάστημα που δίνει ενδείξεις για την προέλευση της ζωής

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση της προέλευσης της ζωής έκαναν επιστήμονες, εντοπίζοντας το μεγαλύτερο οργανικό μόριο που περιέχει θείο στο διαστρικό διάστημα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γιατι ξερεις ποσος κοπος χρειαζεται για να κομπαζεις για τα κατορθωματα των προγονων σου; Που χρονος για καινοτομιες και κουραφεξαλα...Περα απο την πλακα παντως ειναι ενα εξαιρετικο επιτευγμα και μου αρεσει που χρησιμοποιησαν ρομπότ LEGO για να δοκιμασουν την τεχνολογια!