Ο γύρος του κόσμου με drones

Ο γύρος του κόσμου με drones Facebook Twitter
2

Ένα νέο site που φιλοδοξεί να γίνει το... εναέριο Steet View, δανείστηκε στοιχεία από τους χάρτες της Google και δημιούργησε έναν διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη με "καρφιτσωμένες" όλες εκείνες τις περιοχές που έχουν καταγραφεί από βίντεο, τραβηγμένο με κάμερα από τηλεχειριζόμενα πολυκόπτερα ή drones.

 Ένα τηλεχειριζόμενο πολυκόπτερο εξοπλισμένο με βιντεοκάμερα

Στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που παρουσιάζει στο σύνολό του το Travel By Drone, o χρήστης καλείται να κάνει ζουμ στην περιοχή που θέλει να δει από ψηλά και μόλις εντοπίσει την κόκκινη σήμανση - καρφίτσα, κάνοντας κλικ, βλέπει χωρίς να φύγει από την εφαμογή, το διαθέσιμο βίντεο.

Το site, εκμεταλλευόμενο τη δύναμη του λογισμικού που τρέχει το Google Maps, τη διάθεση των χρηστών να μοιραστούν το εντυπωσιακό περιεχόμενο και φυσικά τη δυνατότητα ενσωμάτωσης βίντεο από το YouTube, σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη μέσω εντυπωσιακών εναέριων βίντεο. Εάν διαθέτετε κι εσείς παρόμοιο περιεχόμενο, ο Ελβετός δημιουργός του Travel by Drone, σας προσκαλεί να το καταχωρήσετε, με μια απλή διαδικασία.

Στη χώρα μας, ο χάρτης παρουσιάζει τρία βίντεο, μέχρι στιγμής. Ένα στην Πιερία και δύο στην Κρήτη. Πάρτε μια γεύση από το εναέριο οπτικό υλικό στην περιοχή Φοίνικα (Πλακιάς) Ρεθύμνου, με το παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια