Ο Πούτιν ίδρυσε την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση

Ο Πούτιν ίδρυσε την Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση Facebook Twitter
2

Η Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση ιδρύεται σήμερα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. Εκεί οι ηγέτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και -φυσικά- του Καζακστάν θα υπογράψουν τη συμφωνία ίδρυσης της ένωσης που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Η Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση προαλείφεται για αντίπαλον δέος της ΕΕ. Είναι η ένωση για την οποία ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Γιανούκοβιτς αρνήθηκε τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, κάτι που πυροδότησε τις λαϊκές εξεγέρσεις και την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Η Ρωσία, εκτιμούν οι αναλυτές, βλέπει τη συνεργασία με την ΕΕ να μην προχωρά, κάτι που για αυτήν οφείλεται στον ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν η Ρωσία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα δικό της πρόγραμμα ενσωμάτωσης, εφόσον έχει γίνει πλέον σαφές ότι η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στη σύμπτυξη μεγάλων οικονομικών ομάδων, όπως η Mercosur στη Λ. Αμερική ή η NAFTA, στον αμερικανικό βορρά.

Η Ρωσία φλερτάρει και το Κιργιστάν και την Αρμενία για να ενταχθούν στο άμεσο μέλλον στην ένωση, όμως πολλούς προβληματίζει το γεγονός ότι οι νυν χώρες και οι υπό ένταξη που αναφέραμε, έχουν διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό τομέα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Νομιζω οτι και αυτη η ,ιδιαιτερως σημαντικη,ειδηση,θα αγνοηθει απο τυπο και σχολιατες,οπως περιπου αγνοηθηκε η συμφωνια Ρωσιας-Κινας(400 δις δολ.για παροχη φυσικου αεριου για 30 χρονια,για την οποια η Κινα κατεβαλε ηδη 25 δις δολλαρια ως προκαταβολη !) προ ημερων.Δεν θα επεκταθω στη σημασια της αναλυτικα.Απλα θα επισημανω το προφανες.Οτι αθροιζομενες η Ρωσια με το Καζακσταν συναποτελουν τον μεγαλυτερο παραγωγο φυσικου αεριου στον κοσμο.Στην "Ευρωασιατικη Ο.Ε."θα προστεθουν συντομα αρκετες αλλες χωρες.Η Ρωσια του Πουτιν δημιουργει ενα ενεργειακο καρτελ μεγαλης ισχυος και εμβελειας.Ως απαντηση,υποθετω,στις οικονομικες κυρωσεις για το θεμα της Ουκρανιας.Η Ελλαδα,φυσικα,κανει το μονο που της επιτρεπει η Γερμανια και οι ΗΠΑ.Παρακολουθει απαθως και "μακροθεν".Και θα αποκομισει,ως συνηθως,και απο αυτη την "απραξια"της τα συνηθη,τεραστια"ωφελη".Οχι οτι περιμεναμε τιποτε αλλο,βεβαια,απο αυτες τις κυβερνησεις.Προς Θεου !Εδω ουτε ΑΟΖ δεν εχουν προσδιορισει ακομη.Αλλα ειναι δυσαρεστο ,και υπο τις παρουσες συνθηκες και τραγικο,να βλεπεις την Ιστορια να επαναλαμβανεται.