Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πανό: "Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε", έξω από τη βουλή

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πανό: "Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε", έξω από τη βουλή Facebook Twitter
10

 

Εντυπωσιακή είναι η συγκέντρωση των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, όπου συνεχώς καταφθάνει κόσμος. Οι αστυνομικοί προχώρησαν πριν από λίγο στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας γύρω από τον Άνγωστο Στρατιώτη. Πριν από λίγο επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδίπλωσαν πανό έξω από τη Βουλή που γράφει: "Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε".

 

Τα μέτρα ασφαλείας  είναι πολύ αυστηρά ενώ ο μεταλλικός φράχτης θα στηθεί και πάλι μπροστά από το κοινοβούλιο όπως και τα μεταλλικά κιγκλιδώματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η εντολή προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που σχημάτισαν ζώνη ασφαλείας γύρω από το κοινοβούλιο είναι να μην αφήσουν κανέναν να πλησιάσει.  Οι κλούβες της αστυνομίας θα στηθούν και πάλι στα γνωστά σημεία, μαζί με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από το σκηνικό των μέτρων δεν λείπουν και οι υδροφόρες οι οποίες δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν ως τώρα αλλά είναι και πάλι εκεί για κάθε ενδεχόμενο.

Η αστυνομία είχε την εκτίμηση ότι η προσέλευση διαδηλωτών σήμερα το απόγευμα θα είναι πολλαπλάσια από την χθεσινή «αναιμική», λόγω και της απεργίας στα ΜΜΜ. Σήμερα Μετρό και Ηλεκτρικός λειτουργούν από τις 3 μετά το μεσημέρι, ακριβώς για να διευκολύνουν τη μετάβαση των διαδηλωτών στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα.

Προληπτικά, όπως πλέον συνηθίζεται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οι παρονομιες της χρρυσης αυγης ειναι αγριοτητα. Οι παρανομιες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι δημοκρατια!Κι'ομως ο παντα ανωριμος ελληνας τους εμπιστευεται! Και τους μεν, και τους δε!
Χωρίς να υπερασπίζομαι το Σύριζα γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως θα γίνει Πασόκ στη θέση του Πασόκ, δεν μπορώ να δω τι σχέση έχουν οι τυχόν αντιδράσεις του Σύριζα, που άλλωστε "μας έχει ταράξει στη νομιμότητα", με τα μαχαιρώματα αθώων μεταναστών, τις δολοφονίες εν ψυχρώ και τα σπασίματα μαγαζιών ανθρώπων που έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους καθ'όλα νόμιμα. Στην τελική είναι δυνατόν να εξισώνεις το φασισμό με κάποιον που κάνει απεργίες ή βγάζει ένα πανό έξω απ'τη βουλή;
Δεν εκανα καποια εξισωση Αλλα ο καθενας τους εχει τις δικες του ευθυνες και δεν ειναι δυνατον να παραβλεπουμε εκεινες του ΣΥΡΙΖΑ μονο και μονο επειδη οι ευθυνες της Χ.Α ειναι πολυ χειροτερες!
απάντηση στο αποκάτω σχόλιο: όλοι εχουν ευθύνες, και μάλιστα πολύ περισσότερες είναι οι ευθύνες των Πασόκ-ΝΔ και (από τον Ιούνη και μετά) Δημάρ. Αυτοί κυβερνούσαν τόσα χρόνια και αυτοί κι οι ψηφορόροι τους μας χρεοκόπησαν.
Απάντηση στον Daniel Deronda. Ο Έλληνας πρέπει να μάθει να κάνει αυτοκριτική και όχι να ρίχνει το φταίξιμο πάντα στους άλλους. Η νοοτροπία του ατομικού συμφέροντος πάνω από το κοινωνικό σύνολο, μας χρεοκόπησαν σαν χώρα (Είδατε τι έγινε σήμερα στην βουλή. Το πως μια ομάδα μπορεί να εκβιάσει για την διασφάλιση των συμφερόντων της).Η λογική του "ψηφίζω αυτόν που τάζει λαγούς με πετραχήλια" για -όλα με ΔΑΝΕΙΚΑ- μας χρεοκόπησε.Η ανομία που ο καθένας μας συντελεί σε αυτήν, με τον τρόπο του ή την αδιαφορία του μας χρεοκόπησε.
Συγνώμη αλλά δε βλέπω να λες κάτι διαφορετικό απο εμένα. Αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία που περιγράφεις είχαν μια πολύ μεγάλη πλειοψηφεία των ψηφοφόρων Ν.Δ. και Πασόκ. Για ρουσφέτια και για διορισμούς τους ψήφιζαν και κατά τα άλλα αδιαφορούσαν παντελώς για το ότι οι κυβερνήσεις αυτές κατέστρεφαν τη χώρα με τις σπατάλες τους και τη διφαθορά τους. Η ανομία δεν είναι κάτι αφηρημένο και γενικό, ούτε αυτοί που την ασκούσαν εδώ και τόσα χρόνια είναι άγνωστοι. Από εκεί και πέρα δε δέχομαι σε καμία περίπτωση να με βάζει κάποιος στο ίδιο τσουβάλι με όλους αυτούς με τη δικαιολογία ότι δεν κάνω αυτοκριτική. Ούτε έκλεψα ποτέ ούτε συμμετείχα στο ασύδοτο πάρτυ της διαφθοράς. Ανήκω στο αρκετά μεγάλο κομμάτι του λαού που δε διορίστηκε με μέσο, δεν πλήρωσε ποτέ φακελάκι και δεν έκλεψε την εφορία. Καλό είναι άλλωστε να μην είμαστε τόσο κακόπιστοι ώστε να υιοθετούμε την άποψε του Πάγκαλου πως όλοι μαζί τα φάγαμε.