Στους 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στη Βενεζουέλα

Στους 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
8

 

Στους 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter

Στους 28 έχουν φτάσει ως τώρα οι θάνατοι διαδηλωτών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Βενεζουέλα ενώ πλέον οι διαδηλώσεις γίνονται παρουσία ισχυρής στρατιωτικής δύναμης. Στους 385 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Στη Βαλάνσια, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας, ένας αστυνομικός, ένας νεαρός και ένας 42χρονος έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του Μαδούρο. Μάλιστα ο 42χρονος δεν έπαιρνε μέρος στις διαδηλώσεις αλλά έβαφε το σπίτι του όταν δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από ομάδα μοτοσικλετιστών.  

Στους 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter

Ο Φρανσίσκο Αμέλιατς, που είναι κυβερνήτης της πολιτείας στην οποία βρίσκεται η Βαλένσια και υπήρξε στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ότι οι τρεις νεκροί έπεσαν θύματα ελεύθερων σκοπευτών που έχουν λάβει θέσεις σε κτίρια της πόλης.

Με βάση αυτά τα περιστατικά που θυμίζουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία,

η κυβέρνηση Μαδούρο αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία, ιδίως στις γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι πλέον μαχητικές διαδηλώσεις.

Eν τω μεταξύ, η Ένωση των Χωρών της Νοτίου Αμερικής (UNASUR) ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για το ζήτημα της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ανησυχία τους «έναντι οποιασδήποτε απειλής της κυριαρχίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας», όπως και τη λύπη τους για τα θύματα των συγκρούσεων.

Ντροπή χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ψήφισμα η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

 «Είναι ντροπή να μην καταδικάζεται μια κυβέρνηση που παραβιάζει μαζικά και συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών και καταφεύγει στη βία και την καταστολή» δήλωσε η βουλευτής Κορίνα Ματσάδο.

Στους 28 οι νεκροί των συγκρούσεων στη Βενεζουέλα Facebook Twitter

Στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα παρενέβη και η Ουάσιγκτον με δηλώσεις του Τζόν Κέρι ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο Μαδούρο «να πάψει να τρομοκρατεί τους πολίτες».

Πριν από λίγες ημέρες ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι εξουδετερώθηκε απόπειρα «δεξιού πραξικοπήματος» πίσω από το οποίο υπήρχε στήριξη από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM