Δεν απάντησε ο Ολάντ για το αν η Τριελβελέρ είναι ακόμη «Πρώτη Κυρία»

Δεν απάντησε ο Ολάντ για το αν η Τριελβελέρ είναι ακόμη «Πρώτη Κυρία» Facebook Twitter
1

Όσο κι αν το θέμα της οικονομίας είναι που καίει τους Γάλλους, το ερωτικό σκάνδαλο του Γάλλου Προέδρου δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα στην ετήσια συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ για την οικονομία.  

Ο Γάλλος Πρόεδρος ρωτήθηκε και αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, «αν είναι ακόμη η Βαλερί Τριερβελέρ η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας;»

Ο Ολάντ μίλησε για ιδιωτικές υποθέσεις που πρέπει να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ο καθένας μπορεί να περάσει μία δύσκολη κατάσταση. Αυτό συμβαίνει στη δική μου περίπτωση. Αλλά έχω μία αρχή: Οι ιδιωτικές υποθέσεις πρέπει να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σεβόμενοι όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Δεν είναι εδώ το σωστό μέρος για να μιλήσουμε για αυτό το θέμα», απάντησε ο γάλλος πρόεδρος.

Πάντως, υποσχέθηκε ότι θα δώσει απάντηση πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου.  

Η σύντροφός του εξακολουθεί να νοσηλεύεται με μελαγχολία και θα μείνει αρκετές ημέρες ακόμη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Μέτρα για την οικονομία, μείωση εργατικού κόστους και φοροαπαλλαγές για προσλήψεις

Το βασικό βεβαίως θέμα ήταν η οικονομία και ο Γάλλος Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για βήματα που έχουν γίνει για να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας στους νέους και να αντιστραφεί το κλίμα. Μίλησε επίσης για σύμφωνο υπευθυνότητας μεταξύ κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας στη γαλλική οικονομία.

Επίσης ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν εργαζομένους ενώ έθεσε και τη μείωση του εργασιακού κόστους, ως ένα από τα θέματα που θα τον απασχολήσουν ως το 2017. Τόνισε ότι θα απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από την επιδότηση των εργαζομένων με οικογενειακά επιδόματα και παροχές.

Σημείωσε επίσης ότι η μείωση των δαπανών είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί το χρέος και δεσμεύτηκε να περικόψει δαπάνες ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τοποθετήθηκε θετικά στο ζήτημα του κατώτατου μισθού που πέτυχαν οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην γερμανική κυβέρνηση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στους γκέι είμαστε (ορθώς) υπέρ της ελευθερίας στις ερωτικές επιλογές, αλλά όταν έρχεται κάποιος ηγέτης να αποκαλύψει την ερωτική του ζωή...εκεί ξυπνάει το πιο πουριτανό τερατάκι μας!