266 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί ως τώρα

266 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί ως τώρα Facebook Twitter
2

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι οι εντολές ελέγχου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα για τα 1700 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στη λίστα Λαγκάρντ ανέρχονται σε 266. Από αυτές τις 266 εντολές ελέγχου, σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκεται ο έλεγχος για 155 πρόσωπα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, η διαβίβαση των στοιχείων από όλες τις τράπεζες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μετά το καλοκαίρι και γι΄ αυτό όπως εξήγησε καθυστέρησε ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι επειδή τα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ είναι πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές και άρα τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένα ώστε να μην καταπέσουν στην πορεία.  

Ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε και για τη λίστα των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, και είπε ότι και εκεί η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά έτσι και αλλιώς ο βασικός έλεγχος γίνεται από τις Δ.Ο.Υ. Για τη λίστα του Λουξεμβούργου οι λογαριασμοί είναι 17 ή 18 και ακολουθείται ελεγκτική διαδικασία όμοια με τη διαδικασία της λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα του Λιχτενστάϊν πήγε στο αρχείο από το 2011 με πράξη των ελεγκτών και έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει τι τελικά θα γίνει. Για τη λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που είχαν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, είπε ότι αυτό το πακέτο ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM