Τώρα, φόβοι για μπλακ άουτ λόγω θερμαντικών σωμάτων

Τώρα, φόβοι για μπλακ άουτ λόγω θερμαντικών σωμάτων Facebook Twitter
6

Μετά τις συστάσεις των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος να κάνουμε χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων για να περιοριστεί η αιθαλομίχλη, τώρα η ΔΕΗ συστήνει να μην συνδυάζουμε ζέστη και σιδέρωμα για να μην υπάρξει μπλακ άουτ.

Αυτή η σύσταση έρχεται μάλιστα μόλις τρεις ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Μανιάτη ότι η μαζική χρήση ηλεκτρικών σωμάτων δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Όμως, σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης τις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών», ο ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ), επισημαίνει ότι για τις ημέρες που θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο, καλό είναι να περιορίζεται η χρήση των συσκευών αυτών. Συγκεκριμένα, «συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο δίκτυο της περιοχής τους».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM