Μέρκελ: «Έχω και ένα κινητό χωρίς προστασία»

Μέρκελ: «Έχω και ένα κινητό χωρίς προστασία» Facebook Twitter
2

Η καγκελάριος της Γερμανίας αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή της δύο κινητά, εκ των οποίων μόνο το ένα είναι προστατευμένο με σύστημα ασφαλείας. Η κυρία Μέρκελ εξήγησε ότι το κυβερνητικό κινητό της, μάρκας BlackBerry, ήταν εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα απλό Nokia. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν χρησιμοποιούσε ποτέ το απλό κινητό που της είχαν δώσει οι Χριστιανοδημοκράτες για να συζητήσει θέματα του κόμματός της.

Στον απόηχο και τις αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για παρακολουθήσεις ηγετών, όπως η Μέρκελ, από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, έγραψε εν τω μεταξύ ότι η παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ γινόταν από την έδρα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, που βρίσκεται κοντά στο γραφείο της.

Από την άλλη η γερμανική κυβέρνηση, θέλοντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη,  ανακοίνωσε ότι οι επικοινωνίες της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ είναι «απολύτως ασφαλείς».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια